Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування стійкості лікеро-горілчаних напоїв
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Острик, Олександр А.; Ковальчук, Володимир Петрович; Бей, Роман Васильович
    У статті визначено технологічні фактори, спрямовані на підвищення стабільності готової продукції, що таким чином дає змогу підвищити її якість. Досліджено зразки настоянок: зразок № 1 — з використанням харчо вих екстрактів плодів брусниці і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини, плодів апельсину; зразок № 2 — з використанням харчових екстрактів плодів журавлини і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини. У дослідженнях застосовували прийняті в лікеро-горілчаному вироб ництві стандартизовані та спеціальні методи аналізу: органолептичні, фізико-хімічні, спектрофотометричні, капілярнофоретичні, фотоколори метричні, мікроскопіювання осаду, прогнозування стійкості методом тестування за критичних умов, систематизації. Визначено ефективність прогнозування для купажів настоянок, приготовлених з використанням харчових екстрактів плодів брусниці, журавлини і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини, плодів апельсину. Показано, що напої є нестійкими до білкових, фенольних і пектинових помутнінь, що вини кають за знижених температур від -1 °С до -12°С. Підтверджено, що настоянки, приготовані на основі харчових екстрактів плодів, є складною колоїдною системою, рівновага якої за критичних умов під час встановлення стійкості порушується і призводить до зміни прозорості, інтенсивності забарвлення та кольору, погіршення смаку й аромату, появі опалесценциї, що в подальшому призводить до утворення осаду. Після виявляння факторів, що впливають на стабільність, і запровадже ння заходів для її забезпечення, строк придатності настоянок можна збіль шити втри.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація відхилу об’ємної частки етилового спирту в настоях спиртових крупи вівсяної та пластівців вівсяних
    (2015) Олійник, Світлана Іванівна; Бондар, Микола Васильович; Ковальчук, Володимир Петрович; Моршна, Віра Федорівна
    В статті проведений аналіз з оптимізації виходу та відхилу об’ємної частки етилового спирту для настоїв спиртових із зернової сировини на лікеро-горілчаному заводі «ХОРТИЦЯ» за оптимальних технологічних режимів, оцінено якість настоїв згідно з ДСТУ 4705:2006 "Настої спиртові із рослинної сировини для лікеро-горілчаного виробництва. Загальні технічні умови". The article analyzed to optimize the output deviation and the volume fraction of ethanol for alcoholic extracts from corn feedstock for Distillery "Khortytsya" for optimal technological modes evaluated quality infusions according to ISO 4705: 2006 "Infusions alcohol from plant materials for Distillery production. General technical conditions ".