Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність харчових продуктів в пакувальних машинах
    (2020) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Голоперов, Ігор Вікторович
    Стаття присвячена розгляду видів псування харчових продуктів, в ній наведена класифікація пакувальних машин за рівнем гігієни та вимоги стандартів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів на кінцевих операціях виробництва, а саме пакування готової продукції.The article is devoted to consideration of the types of spoilage of food products, it lists the classification of packaging machines according to the level of hygiene and the requirements of standards for ensuring the safety of food products in the final operations of production, namely the packaging of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Деякі підходи до мінімізації енерговитрат у підіймально-опускному пристрої пакетоформувальної машини
    (2014) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    В статті приведені результати досліджень раціональних параметрів підіймально-опускного пристрою пакетоформувальної машини за критерієм мінімізації витрат енергії на операцію формування транспортного пакета. Сформульовано показник якості та аналітично виражена задача оптимального керування, що зводиться до двох точкової граничної задачі і дає можливість визначити оптимальні параметри збудження та руху робочих органів пристрою. Функція керування забезпечує потрібне задане позиціонування робочого органу пристрою під час виконання технологічної операції. To the article the results of research of rational parameters of lifting-movable device are driven machine for a packet, on the basis of criterion of minimization on the expense of energy on the operation of transport packet assembly. The index of quality is reasonable and the task of optimal management, that over is brought to the twoborder task and gives an opportunity to find the optimal parameters of excitation and motion of working organs of device, is analytically described. A management function provides the necessary positioning of working organ of device during execution of technological operation.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження поведінки неглазурованих помадних цукерок з частковою заміною цукру на полідекстрозу під час їх зберігання
    (2021) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    У статті наведено результати досліджень зміни фізико-хімічних і структурномеханічних властивостей неглазурованих помадних цукерок, виготовлених із 30- відсотковою заміною сахарози на полідекстрозу, під час їх зберігання. Результати досліджень показали, що часткова заміна цукру в рецептурі помадних цукерок на харчове волокно полідекстрозу позитивно впливає на збереження якості помадних цукерок у процесі зберігання. Згідно з отриманими результатами встановлено, що значення активності води, показника усихання та пластичної міцності зразків з полідекстрозою нижчі порівняно з контрольним зразком помадних цукерок. Використання полідекстрози в технології неглазурованих помадних цукерок має позитивний вплив на подовження терміну зберігання неглазурованих помадних цукерок і надає їм статусу харчового продукту з низьким показником глікемічності. The article presents the results of research on changes in physicochemical and structural-mechanical properties of unglazed fondant sweets made with 30% substitution of sucrose for polydextrose during storage. The results of research have shown that the partial replacement of sugar by polydextrose in the formulation of fondant sweets has a positive effect on maintaining the quality of fondant sweets during storage. According to the obtained results, it was found that the values of water activity, drying rate and plastic strength of samples with polydextrose are lower compared to the control sample of fondant sweets. The use of polydextrose in the technology of unglazed fondant sweets has a positive effect on extending their shelf life and gives them the status of a food product with a low glycemic index.
  • Ескіз
    Документ
    Модулі дозування та фасування рідкої продукції пакувальних машин
    (2018) Гавва, Олександр Миколайович; Михайлик, Борис Вадимович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Однією з тенденцій розвитку пакувальних машин є зростання ступеня їх модульності [1]. Так функціональні модулі можуть бути виготовлені та вдосконалені поза пакувальною машиною, при цьому їх робота повністю узгоджується з іншими модулями. Під функціональним модулем розуміють конструктивно закінчену сукупність складальних одиниць та деталей, які об’єднані загальним функціональним призначенням і відповідають вимогам спряження з іншими модулями пакувальної машини, включно до габаритних і встановлювальних розмірів. У машинах пакування рідини в споживчу тару основним функціональним модулем є модуль формування дози та фасування її в тару. Це підтверджується актуальністю сьогодення в забезпеченні високої продуктивності та точності дозування продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Фасування безалкогольних напоїв у тару із ПЕТФ на обладнанні вітчизняного виробництва
    (2011) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна
    Значна кількість напоїв пакується в пляшки із ПЕТФ. Використання таких пляшок потребує деяких змін в технології фасування та конструктивному виконанні робочих органів пакувального обладнання. В статті наведені особливості технологій фасування різних видів напоїв в пляшки із ПЕТФ, конструктивні особливості пакувальних машин, технічний рівень обладнання вітчизняних виробників.
  • Ескіз
    Документ
    Дозувальні пристрої пакувальних машин (як правильно вибрати дозатор)
    (2012) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна
    В статті запропоновані деякі зміни та доповнення до узагальненої класифікації дозуючих пристроїв. Наведені рекомендації по вибору дозатора в залежності від виду пакованої продукції та способу дозування. Виділені шляхи підвищення критеріїв ефективності роботи дозуючих пристроїв.
  • Ескіз
    Документ
    Smart-упаковка для харчових продуктів
    (2013) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кохан, Олена Олександрівна
    «Smart-паковання» зазвичай розглядається як допоміжний пакувальний елемент, який забезпечує додаткові рівні корисних функцій в рамках захисту продукції, що передбачає надання додаткової інформації про пакований продукт.Цей новий вид упаковки широко визначається багатьма іншими термінами – «активна», «функціональна», «розумна», «інтелектуальна», «покращена» тощо.«Smart-паковання» можна вважати всеохоплюючим терміном, який використовується для позначення як «активного» та «розумного» паковання, так і функціональних компонентів, призначених для створення «розумного» дизайну упаковки.
  • Ескіз
    Документ
    Створення активної упаковки із поглиначами кисню для харчових продуктів
    (2012) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кохан, Олена Олександрівна
    В статті представлено результати дослідження «активної упаковки» з метою вивчення протікання процесу поглинання кисню у споживчій тарі з харчовим продуктом. Підібрано пакувальний матеріал, який дає змогу поглиначам кисню адсорбувати кисень із внутрішнього простору споживчої упаковки із харчовим продуктом.