Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив температури води на тривалість замочування різних сортотипів вівса(2012) Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаОвес - цінна культура. В Україні з зерна вівса виробляють борошно, крупу, толокно, пластівці, на основі яких виготовляють печиво, пряники, киселі, каші. Оптимальними параметрами для замочування є температура замочної води t = 16 °С і τ = 20 год для голозерного вівса та τ = 22 год для плівчастого.Документ Вплив температури солодорощення на зміни хімічного складу сортів вівса(2012) Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаВстановлено, що найкращим для солодорощення є голозерний овес, так як він перевищує плівчастий по всім фізико-хімічним показникам, а саме: за вмістом екстрактивності, редукуючих цукрів, не так різко зменшується вміст загального та амінного азоту. Оптимальними параметрами солодорощення для плівчастого вівса є: температура пророщування 14-16 ºС і тривалість – 4 доби.