Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Мережеві моделі в задачах автоматизованого керування випарною станцією цукрового заводу(2016) Школьна, Олена Валентинівна; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичРозроблені мережеві математичні моделі функціонування випарної станції цукрового заводу, які дозволяють створити ефективні системи багатокритеріального оптимального керування якістю продукції, продуктивністю та розподілом теплової енергії між технологічними установками. An evaporator system is the main consumer of process steam in the sugar factory. It is an important part of the technological complex and the heat and power complex. It should be noted that the evaporation system produces secondary steam, which is used for different parts of the sugar factory and effective automated control of evaporation system is important. That’s why we develop a network mathematical model of evaporator functionality at the sugar refinery plant. It allows creating effective multi-criteria control system of product quality management and thermal energy distribution between the technological units. The network model of evaporation station at the sugar refinery was created by Petri nets. The article is devoted to development and analysis of Petri network model. This model shows the distribution of thermal energy, which was created by evaporation system at the sugar refinery.Документ Побудова функцій належності для технологічних параметрів автоматизованої системи керування виробництвом цукру на базі нечіткої логіки(2003) Пархоменко, Іван Іванович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичПропонується метод кількісної оцінки функцій належності технологічних параметрів цукрового виробництва як лінгвістичних змінних на основі шкал попарного порівняння Сааті для цілей нечіткого керування виробництвом цукру. The method of quantitative evaluation of functions of the technological parameters of sugar production as linguistic variables based on pairwise comparison of Saaty scales for the purpose of fuzzy control sugar production.Документ Комп’ютерно-інтегровані технології і лінгвістичний підхід на базі нечіткої логіки в управлінні цукровим заводом(2001) Пархоменко, Іван Іванович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичНаведені результати досліджень по розробці систем керування цукровим виробництвом із застосуванням сучасних інформаційних технологій. The resulted results of researches are on development of control system by a saccharine production with application of modern information technologies.Документ Мікропроцесорна система управління періодичними фільтрами соку цукрового виробництва(1995) Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичНаведений алгоритм керування фільтрами соку періодичної дії цукрового виробництва. Розглянута структура адаптивної системи керування фільтрами з використанням мікропроцесорної техніки. Resulted algorithm of management of juice of batch-type of saccharine production filters. The considered structure of adaptive control system by filters is with the use of microprocessor technique.Документ Оптимальне управління технологічним комплексом бурякопереробного відділення(2000) Онищенко, Ю. В.; Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій ПетровичРозглядаються шляхом оптимізації бурякопереробного відділення цукрового заводу на основі критерію економічності. Наведений алгоритм координації роботи технологічного комплексу цукрового заводу. Examined by optimization of beetprocessing separation of sugar-plant on the basis of criterion of economy. Brought algorithm over of co-ordination of work of technological complex of sugar-plant.Документ Сучасні системи автоматизації бурякоцукрового виробництва(2005) Ладанюк, Анатолій Петрович; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядаються етапи розвитку систем автоматизації в цукровій промисловості, сучасні завдання автоматизації, умови для їх виконання та одержання необхідного ефекту. We consider the stages of development of automation systems in the sugar industry, advanced automation tasks, the conditions for their performance and obtain the desired effect.Документ Управління цукровим виробництвом в умовах невизначеності на прикладі дільниці очищення дифузійного соку(2001) Пархоменко, Іван Іванович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуто питання управління технологічним процесом в умовах невизначеності та ризику на прикладі сокоочисного відділення. Вперше застосовано лінгвістичний підхід для створення САР технологічних процесів харчових виробництв. Наведено фрагменти синтезу адаптивної ситуаційної системи дільниці очищення дифузійного соку.