Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання процесів опалення на підприємствах харчової промисловості з метою енергозбереження(2012) Левчій, Д. В.; Левчій, М. О.; Медвідь, Наталія ВікторівнаУ роботі розглянуті можливі напрямки енергозбереження на промислових об’єктах. Запропоновано шляхи зниження витрат на опалення за рахунок оптимізації на етапі проектування геометричних параметрів будівлі та ефективного використання опалювальних пристроїв. Наведена математична модель системи опалення промислової будівлі з прикладом розрахунку фінансової ефективності для реального об’єкта. The paper discusses possible areas of energy efficiency in industrial facilities. Ways of reducing heating costs by optimizing the design phase geometrical parameters of buildings and efficient use of heating devices. The mathematical model of the heating of industrial buildings with an example of calculating cost-effectiveness for the real object.Документ Алгоритми оптимізації енергозбереження у харчовій промисловості(2012) Левчій, Д. В.; Медвідь, Наталія ВікторівнаРобота присвячена дослідженню методів оптимізації використання сучасних енергозберігаючих технологій, а саме — розробці кібернетичних алгоритмів керування та оптимальних комбінацій енергозберігаючих технологій на підприємствах харчової промисловості. Наведено приклад практичного застосування алгоритмів автоматичного управління для інженерних систем окремого виробничого цеху. This work is dedicated to methods of optimization energy saving technologies — the development of cybernetic control algorithms and the optimal combination of energy saving technologies in food industry. As an example, were considered energy optimization algorithms for engineering systems of a single production department. Engineering systems include a power unit (gas boiler), heating system, water supply, ventilation, air conditioning, underfloor heating system and alarm systems. For each system were developed the individual algorithm for optimization of energy consumption. In conclusion of the article the efficiency of automatic control in the workpДокумент Використання під-алгоритмів для керування виробничими процесами у харчовій промисловості(2013) Левчій, Д. В.; Медвідь, Наталія ВікторівнаУ роботі розглянуті можливості використання ПІД-алгоритмів (пропорційно- інтегрально-диференційних) для автоматизації виробничих процесів на підприємствах харчової промисловості. Наведені приклади застосування та переваги використання даних алгоритмів. The paper discusses the possibilities of using PID algorithms (proportsiyno- integral-differential) for the automation of production processes in the food industry. Examples of use and advantages of these algorithms.