Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості управління запасами на підприємствах харчової промисловості(2012) Лисенко, Жанна ПетрівнаВ статті визначено особливості діяльності підприємств харчової промисловості в контексті управління запасами та охарактеризовано виробничі цикли підприємств консервної, хлібопекарської, цукрової та пивоварної галузей харчової промисловості. Автором охарактеризовано вплив управління дебіторською та кредиторською заборгованістю на управління запасами, запропоновані показники, які визначають якість управління запасами на підприємствах. The article describes the characteristics of the food industry in the context of inventory management and production cycles characterized firms canning, baking, brewing sugar and food industries. The author describes the impact of managing payables and receivables management inventory provided data that determ ine the quality of inventory management in enterprises.Документ Ідентифікація ризиків у діяльності підприємств(2014) Лисенко, Жанна Петрівна; Юрій, Едуард Олександрович; Корж, Наталія ВолодимирівнаУ статті розглянуто теоретичні підходи до визначення ризиків, ідентифіковано чинники впливу на ризикову ситуацію, визначено процедуру управління ризиками та місце ризик-менеджменту в системі управління підприємством. Визначено загальні функції та зміст ризик-менеджменту. Розроблено алгоритм управління ризиками й охарактеризовано етапи управління ризиками на підприємствах. The article discusses theoretical approaches to risk identification, determines factors influencing the situation accompanying the emergence of risks and risk management procedure, as well as the place of risk anagement in the enterprise management system. The common functions and content of risk management are considered. An algorithm for risk management and risk management steps are described.Документ Підвищення ефективності управління запасами при використанні бюджетування з урахуванням ризиків(2014) Лисенко, Жанна Петрівна; Юрій, К. К.У статті розглянуто завдання бюджетування, вирішення яких лежить в основі досягнення цілей складання бюджетів як у короткостроковому, так і в довгостроковому періоді. Бюджети розглядаються як інструмент реалізації процесного, функціонального та системного підходів в управлінні запасами. Крім того, доведено, що бюджетування виступає інструментом обґрунтування при прийнятті управлінських рішень, запропоновано підхід до визначення бюджетного циклу підприємства. Визначено місце ризиків у системі управління запасами при використанні бюджетування як одною з найбільш ефективних методів управління запасами. The article describes the purpose of budgeting, budgeting problem, the solution of which is the basis for achieving the purposes of the budget in the short term and long term. Budgets are considered as an instrument of the process, functional and system approaches to inventory management. Moreover, we prove that budgeting is an instrument of justification for management decisions. The authors propose an approach to the definition of the budget cycle of the enterprise. The place of the risks in the system inventory control using budgeting as one of the most effective methods of inventory control is defined.