Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Математичне моделювання системи управління технологічним об’єктом харчового підприємства(2016) Луцька, Наталія Миколаївна; Савченко, Тетяна ВіталіївнаОбґрунтовано доцільність застосування оптимального керування для об’єктів харчової промисловості. Запропоновано алгоритм оптимізації планування ресурсами виробництва, зокрема, розглянуто синтез оптимального керування технологічним агрегатом. Наведено математичні моделі об’єктів, які використовуються для оптимізації. На прикладі теплообмінника визначено оптимальні траєкторію системи та керування, вказані переваги адаптивної системи керування перед локальною. Expediency of optimal control for the food industry facilities. An algorithm for the optimization of production resource planning, considered the synthesis of optimal control of technological units. Mathematical models of objects used for optimization. For example, the heat exchanger the optimal trajectory of the system and management indicated the benefits of an adaptive control system to the local.Документ Синтез оптимального керування технологічними процесами(2003) Лобок, Олексій Петрович; Луцька, Наталія МиколаївнаВ даній роботі запропоновано оптимальний регулятор із зворотнім зв’язком для керування типовим розподіленим процесом з інтегрально-квадратичним критерієм якості. Приведені кінцеві результати розв’язку оптимізаційної задачі, зокрема оптимальну траєкторію системи та оптимальне керування. We propose to use the optimal control and feedback control for distributed process model with integral quality criterion. The results of solving the optimization problem, in particular the optimal trajectory of the system and the optimal control.