Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологості
    (2019) Іоргачова, Катерина Георгіївна; Соколова, Наталія Юріївна; Макарова, Ольга Василівна; Гордієнко, Людмила Василівна
    У статті розглянуто існуючі шляхи захисту жирової складової борошняних виробів від окислення. Наведено інформацію про найбільш розповсюджені у харчовій промисловості синтетичні антиоксиданти, які використовують для вирішення проблем, пов’язаних із псуванням жиру, та аналіз літературних даних щодо ризику їх негативного впливу при потраплянні в організм. The different ways of rancidity prevention in flour-based products have been considered in the paper. It contains the information about distribute synthetic antioxidants, which is used for the problem solving connected with rancidity, and their possible detrimental effect on human health.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність використання борошна з нових видів пшениці при виробництві галет без цукру
    (2018) Іоргачова, Катерина Георгіївна; Макарова, Ольга Василівна; Хвостенко, Катерина Володимирівна
    У статті досліджується проблема забезпечення високої якості борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання при виключенні з рецеп­тури цукру на основі використання інгредієнтів лише нат урального походження. Показано актуальність пошуку альтернативних цукру сировинних джерел і розглянуто досвід їх використання в технологіях харчових продуктів, запропоновано можливі шляхи подолання труднощів, які виникають при виготовлені виробів без цукру, обґрунтовано доцільність використання борошна з ваксіпшениці в технології борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання — галет без цукру.