Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Раціональна обробка пивоварних відходів(2001) Малюжко, Олена Володимирівна; Нікітін, Геннадій Олексійович; Салюк, Анатолій ІвановичДослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій –можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%.Документ Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва(2001) Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій Олексійович; Малюжко, Олена ВолодимирівнаСтічні води пивоварного виробництва містять розбавлені розчини цукрів, білків, неорганічних солей, в них також знаходяться частки землі та зерна. Як спосіб утилізації стічних вод пропонується використовувати метод анаеробно-аеробної ферментації. При використанні цього методу значення ХСК стічних вод зменшується на 65% при анаеробному зброджуванні та майже на 25% при аеробній ферментації, що сумарно становить біля 90%. Wastewater brewing industry containing dilute solutions of sugars, proteins, inorganic salts, they are also the share of land and grains. As a way of recycling waste water is proposed to use the method of anaerobic-aerobic fermentation. Using this method, the value of COD of wastewater is reduced by 65% for anaerobic digestion and almost 25% in aerobic fermentation, the total is about 90%.Документ З хмелевої дробини можна одержувати біогаз та біомасу(2000) Малюжко, Олена Володимирівна; Нікітін, Геннадій Олексійович; Салюк, Анатолій ІвановичНаводяться результати анаеробного процесу зброджування хмелевої дробини з одержанням біогазу та кормової біомаси. Для досліджень використовувалась хмелева дробина вологістю 83%. Під час ферментації визначали ХСК, ЛЖК, молочну кислоту, значення pH. При 35оС бродіння спочатку відбувалось активно, через 10 діб мало місце підкислення середовища, що свідчило про порушення процесу ферментації. При температурі 52оС бродіння тривало 30 діб, протягом усього процесу значення pH залишалося стабільним в межах 9. З 50 г хмелевої дробини утворюється 900-950 см3 біогазу.