Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва
    (2021) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Петренко, Валентин Петрович; Бойко, Володимир Олександрович
    У статті наведені результати визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва. Виконано аналіз чинників, що впливають на ефективність висолоджування бурякової стружки, втрати цукрози в жомі, перехід у сік нецукристих речовин, а також цукрози в білий цукор і мелясу. Розроблено модель процесу та програму розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дає змогу прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва. Наведені приклади розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку й очікуваної зміни прибутковості.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація охолодження соняшникової крупки на олієекстракційних заводах
    (2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Бойко, Володимир Олександрович; Самійленко, Сергій Миколайович
    Наведені результати дослідження ефективності охолодження соняшникової крупки у олієжировому виробництві. Проведено аналіз чинників, які впливають на інтенсивність охолодження сипучих крихких речовин. Представлені: методика розрахунку і комп’ютерна модель системи охолодження, результати обчислювального експерименту і їх аналіз. Розроблені методики розрахунку та конструкції засобів інтенсифікації охолодження: оребрення транспортерів крупки та повітряного душу для їх обдування. Наведені графіки залежності температури охолодженої крупки від способів охолодження та температури довкілля.