Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Теорія і практика масового зародження кристалів цукрози(2005) Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто механізм зародження кристалів сахарози в умовах промислової кристалізації пов'язаний з порушенням рівноважного стану нестійкого пересиченого розчину сахарози в результаті зв'язування в ньому вільної води кристалами затравки. Кількість кристалів затравки повинна бути достатньою, щоб якомога швидше зменшити ступінь гідратації такої кількості молекул сахарози, яка забезпечила утворення центрів кристалізації критичного розміру і критичної концентрації за мінімум часу. Найбільш сприятливих умов кристалоутворення при кристалізації сахарози з розчинів і високу ефективність цього процесу можна досягти використовуючи спеціальні затравні матеріали і перш за все – багатокомпозіційну рідкотекучу затравну суспензію «Кристал». The mechanism of the emergence of sucrose crystals in industrial crystallization associated with violation equilibrium condition by unstable supersaturated solution of sucrose by binding it free water crystals seed. Number of seed crystals should be sufficient to quickly reduce the degree of hydration of so many molecules of sucrose, which would ensure the formation of crystallization centers critical size and critical concentration for the minimum time. The most favorable conditions for crystal formation during crystallization of sucrose fluids and high efficiency of this process can be achieved by using special materials and especially multicomposite runny flowable seed suspension "Crystal".Документ Вплив характеристик затравки на ефективніть кристалізації фруктози(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Лементар, Святослав Юрійович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаНаведено результати досліджень щодо визначення впливу гранулометричних та кількісних параметрів кристалічної затравки на швидкість процесу кристалізації фруктози та її якість. Встановлено, що використання однорідних дрібнодисперсних кристалів затравки істотно зменшує час кристалізації фруктози з високофруктозних сиропів різного ступеня чистоти та підвищує якість кінцевого продукту.