Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмін в процесах кипіння та випаровування з вільної поверхні плівок цукрових розчинів в низхідних кільцевих потоках
    (2015) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович; Мирошник, Марія Миколаївна
    Наведені результати моделювання теплообміну та міжфазного тертя в режимах випаровування з вільної поверхні та кипіння плівок цукрових розчинів, та відповідні рівняння для їх розрахунку. The complex of experimental studies on downstream liquid heat transfer has been carried out in the experimental unit which allows for the independent formation of phase flow rates, heat flux and concentration. The modified hydrodynamic model of parabolic viscous turbulence distribution outside laminar sublayer has been proposed, which led to the development of the liquid film heat transfer coefficient calculational methods within a rang of the evaporation form the interface. The empirical correlation which allows to calculate heat transfer to the films of water and sugar solutions are proposed, valid in all heat transfer modes, applicable in a vide range of pressure, vacuum and liquid film viscosity. The correlation for the determination of interfacial friction in the downstream film flows of water and sugar solutions at low pressure and vacuum was developed. It is valid for adiabatic and diabatic flows in the pipes of different diameters.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання теплогідродинамічних процесів в киплячих низхідних кільцевих потоках цукрових розчинів
    (2015) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Мирошник, Марія Миколаївна
    Наведені результати моделювання теплообміну та міжфазного тертя в режимах випаровування з вільної поверхні та кипіння в низхідних кільцевих потоках води та цукрових розчинів, надані відповідні рівняння для їх розрахунку.Results of modelling of heat exchange and interphase friction in modes of evaporation from a free surface and boiling in descending ring streams of water and sugar solutions are presented, the corresponding equations for their calculations are induced