Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Молочна промисловість України: аналіз стану та перспективи розвитку(2022) Михайленко, Ольга ВалеріївнаВ статті розглянуті тенденції розвитку підприємств молочної промисловості, оскільки вона є однією із провідних галузей харчової промисловості. На підставі досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців були визначені проблеми ефективного функціонування молокопереробної промисловості України та основні фактори впливу на розвиток глобальної молочної індустрії, що стимулюватимуть її до подальших структурних змін. Але в процесі дослідження галузі за роки незалежності України було встановлено як позитивні так і негативні тенденції. При дослідженні стану галузі було проведено SWOT-аналіз (який визначає сильні сторони та потенційні можливості як окремих підприємств, так і галузі в цілому, для розробки маркетингових стратегій, що, в перспективі, здатні нейтралізувати зовнішні загрози та знизити вплив негативних факторів внутрішнього середовища) та PEST-аналіз. Застосування останнього на сьогодні, на думку автора, набуває більшої актуальності, оскільки його політична складова, набула нового, вагомого елементу - форс-мажорні обставини, що спричинені бойовими діями на території України. The article considers the development trends of the dairy industry, as it is one of the leading branches of the food industry. The dairy industry is one of the leading branches of the food industry, the development of which combines interests as dairy producers, producers of raw materials for dairy production processes and consumers, and products are an important part of human diet because they meet physiological and organoleptic needs of many valuable nutrients. Based on the research of domestic and foreign scientists, the problems of effective functioning of the dairy industry of Ukraine and the main factors influencing the development of the global dairy industry that will stimulate it to further structural changes were identified. But in the process of researching the industry during the years of Ukraine's independence, both positive and negative trends were identified. The study of the state of the industry conducted a SWOT analysis (which identifies the strengths and potential of both individual companies and the industry as a whole) to develop marketing strategies that, in the long run, can neutralize external threats and reduce the impact of negative environmental factors) and PEST analysis. According to the author, the use of the latter is becoming more relevant today, as its political component has acquired a new, important element - force majeure, caused by hostilities in Ukraine. Therefore, in the future, in our opinion, this will have a significant impact on political reforms, and changes in legislation on the dairy industry, and on changes in tax legislation and state regulation of competition in the dairy industry. The main directions of improving development should be state support, modernization of production facilities, creation of training centers for the industry, expanding the range of domestic producers through the introduction of new technologies in production and their use and achieving quality in line with international standards. But the availability of favorable natural conditions, traditions and technologies of milk production and processing, fodder base, infrastructure, developed selection, breeding fund will allow national producers to compete in domestic and foreign markets, bring and profit, successfully export our products to markets around the world existing todayДокумент Підвищенння конкурентоспроможності підприємства(2021) Джух, Тетяна Ігорівна; Михайленко, Ольга Валеріївна; Аліпатова, Марія РусланівнаБудь-який господарюючий суб’єкт у конкурентних умовах для результативного функціонування та оцінювання своїх перспектив на майбутнє має оцінювати ступінь власної конкурентоспроможності. Маючи інформацію про особисті конкурентні позиції, промислові фірми отримують можливість розкрити свої переваги, вибрати правильну тактику поведінки та стратегію, що відповідає реаліям новітніх ринкових процесів. Основами конкурентних переваг підприємств є соціально-економічна та прогресивна технологічно-організаційна бази, вміння аналізувати та вчасно вживати заходів щодо укріплення конкурентних переваг. У статті проаналізовано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств України. На сучасному етапі розвитку національної економіки основним питанням, яке має бути вирішено, є розроблення ефективних фасилітаторів та механізмів, що сприятимуть підвищенню рівня конкурентоспроможності вітчизняних виробників на ринку, а також гарантуватимуть загальне зміцнення економічного становища України. Метою статті є визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємства; порівняння інструментів, які дають змогу знайти свої слабкі сторони, усунення яких може підвищити рівень конкурентоспроможності організації. Стратегічна мета передбачає підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки на основі інновацій, що створить переваги для вітчизняних виробників, щоб конкурувати з опонентами на внутрішньому та міжнародному ринках, а також допоможе Україні посісти одне з перших місць серед розвинених країн Any business entity in a competitive environment must assess the degree of its own competitiveness in order to function effectively and assess its prospects for the future. Having information about personal competitive positions, industrial firms have the opportunity to reveal their advantages, choose the right tactics of behavior and strategy, true to the realities of the latest market processes. The basis of competitive advantages of enterprises is the socio-economic and progressive technological and organizational base, the ability to analyze and take timely measures to strengthen competitive advantages. The article analyzes ways to increase the competitiveness of Ukrainian enterprises. At the current stage of development of the national economy, the main issue to be addressed is the development of effective facilitators and mechanisms that will increase the competitiveness of domestic producers in the market and will guarantee the overall strengthening of Ukraine’s economic situation. The purpose of the article is to identify ways to increase the competitiveness of the enterprise. Compare the tools that allow you to find your weaknesses, the elimination of which can increase the competitiveness of the organization. The strategic goal is to increase the competitiveness of the domestic economy through innovation, which will create advantages for domestic producers to compete with opponents in domestic and international markets, and help Ukraine to take one of the first places among developed countries. Competitiveness is a key concept that is actively used in theory and practice of management, is a multifaceted concept, which translated from Latin means rivalry, the struggle to achieve the best results. This opens for Ukraine the possibility of transition to world standards of rational and reasonable energy consumption, development of natural resources, raising the level of technology, legal protection of intellectual property. The ultimate goal of these shifts is to create progressive and competitive innovative products on world markets. It should be noted that in the context of globalization and ever-increasing competition, the basis of competitiveness is innovation, which allows countries with innovative competitive advantages to take their rightful place in the world community.Документ Підвищення конкурентоспроможності молочної продукції в Україні(2018) Михайленко, Ольга Валеріївна; Скоморохова, Світлана Юріївна; Чава, Катерина РоманівнаУ статті розглянуто тенденції розвитку молочної галузі. Крім того, були розроблені шляхи підвищення конкурентоспромож¬ності продукції з метою утримання їх кон¬курентних переваг і збереження позицій на сучасному ринку. Основними напрямами формування конкурентоспроможного вироб¬ництва молочних продуктів повинні стати розвиток та впровадження інноваційних технологій виробництва, запровадження на молокопереробних підприємствах систем управління якістю, побудованих відповідно до міжнародних стандартів. The article examines the trends in the devel¬opment of the dairy industry. In addition, ways were developed to improve the competitiveness of products in order to retain their competitive advantages and maintain their positions in the modern market. The main directions of the for¬mation of competitive production of dairy prod¬ucts should be the development and implemen¬tation of innovative production technologies, the introduction of quality management systems in milk processingДокумент Конкурентоспроможність молока та стандарти з якості молочної продукції як фактор при вступі України до світової організації торгівлі(2006) Михайленко, Ольга Валеріївна; Куготова, Наталія БорисівнаОстаннім часом питання вступу України до СОТ набуло значної актуальності у зв'язку з вибором Україною європейського шляху розвитку. Важливим на даному етапі є порівняння українських та світових стандартів продукції. Дана робота присвячена: питанню аналізу стандартів якості молочної продукції. Recently the question of the joining of Ukraine to WTO has got a significant urgency because of a choice by Ukraine the European way f the development. A comparison of the Ukrainian and world standards of production is important at the given stage. The given work is devoted to a question of the analysis of the standards of quality of dairy production.Документ Характеристика основних конкурентоспроможних переваг потенціалу підприємства(2013) Чернелевська, Олена Леонідівна; Михайленко, Ольга ВалеріївнаСтаття містить основні теоретичні передумови визначення конкурентоспроможності економіки, методів її виміру та визначення зв’язку із динамікою зростання на різних етапах економічного цикл. автором розроблено класифікацію основних умов руху країни до нових стадій This article contains basic theoretical assumptions determine the competitiveness of the economy, methods of measurement and determination due to the dynamics of growth at different stages of the economic cycle. author developed a classification of the country's basic conditions to new stagesДокумент Аналіз стану інноваційного процесу на підприємствах України(2009) Михайленко, Ольга ВалеріївнаВизначені основні чинники, що перешкоджають здійсненню інноваційної діяльності підприємств та впливають на рівень їх інноваційної активності, проаналізований інноваційний розвиток інноваційного процесу підприємств України.