Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Вплив виду зернових культур та ступеню дисперсності їх помелу на склад леткої частки спиртової бражки
    (2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.
    Розглянуто комплекс технологічних заходів для стабільного одержання спирту високої якості з зернової сировини залежно від ступеня дисперсності помелу і температури термоферментативної обробки.
  • Ескіз
    Документ
    Основні напрямки енерго- та ресурсозбереження в спиртовому виробництві
    (2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.
    В останні роки зусиллями науковців і виробничників розроблена та відпрацьована у виробничих умовах енергозберігаюча технологія спиртових бражок з використанням концентрованих ферментних препаратів селективної дії, яка дозволяє знизити енерговитрати на процес водно-теплової обробки сировини в середньому на 40…50%.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні особливості переробки жита в етанол
    (2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.
    Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.