Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки
    (2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Никитюк, Тарас Володимирович; Закордонець, Дмитро Іванович; Бартошак, Ігор Володимирович
    У статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва
    (2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Бабко, Євген Миколайович; Вільченко, Алла Миколаївна; Костюченко, Володимир Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лапшин, Сергій Олександрович
    В статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. Встановлено, що додавання нанокомпозиту алюмінію в жомопресову воду в кількості 0,0005 % до маси води дозволяє підвищити чистоту дифузійного соку на 2,0 %, а чистоту жомопресової води на 7,3 %. При цьому ступінь пресування жому підвищується на 2,35 %. За рахунок підвищення чистоти сульфітованого соку на 1,7 % спостерігалося підвищення виходу цукру на 0,31 % до м.б. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant. It was established that the addition of aluminum nanocomposite into the press-water in amount of 0.0005% by weight of water can increase the purity of the diffusion juice by 2.0%, and the purity of press-water to 7.3%. This may increase the degree of pulp moisture to 2.35%. By increasing the purity of thin juice to 1.7% there was increased sugar produces by 0.31% per mb.