Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз біологічної цінності сиркових виробів із зерновими інгредієнтами(2008) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Грек, Олена ВікторівнаВизначено амінокислотний склад нових сиркових виробів із зерновими інгредієнтами та збалансованість амінокислотного складу білків. Введення зернових добавок у молочну основу дає змогу замінити частину білка тваринного походження рослинним, не погіршуючи при цьому якість готових виробів. Розроблені сиркові вироби із зерновими інгредієнтами мають вищу біологічну цінність у порівнянні з традиційними, володіють дієтичними та профілактичними властивостями та розширюють асортимент продуктів на молочно-білковій основі. Determined the amino acid composition of new products from cheese curd grain ingredients and balanced amino acid composition of proteins. Putting cereal in milk-based supplements you can replace some animal protein with vegetable without compromising the quality finished products. Designed marmot products from cereal ingredients have a higher biological value than traditional, have dietary and preventive properties and extend the range of products on milk protein basis.Документ Молочно-білкові пасти(2007) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Грек, Олена ВікторівнаВикористання рослинної сировини, а саме висівок пшеничних харчових, клітковини харчової, шроту гарбузового та продуктів лікувально-профілактичного призначення на основі пророщених злаків "Прозер", підвищує харчову й біологічну цінність комбінованих молочних продуктів та стійкість їх до зберігання. Комбінування сировини тваринного й рослинного походження сприяє зменшенню собівартості повноцінних харчових продуктів та збільшенню їх виходу. Plant material usage, wheat bran food, fiber, food, pumpkin seed meal and health care products based on destination germinated cereal "Prozer" to be more specific, increases nutritive and biological value of combined dairy products and their storage resistance. Combining raw animal and vegetable origin reduces the cost of full food and increases their output.Документ Сиркові пасти із зерновими інгредієнтами(2012) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Грек, Олена ВікторівнаВизначено амінокислотний склад паст сиркових із зерновими інгредієнтами і збалансованість амінокислотного складу білків. Введення зернових інгредієнтів в певній кількості в молочну основу дозволяє замінити частину білка тваринного походження рослинним, не погіршуючи при цьому якість готових продуктів. Розроблені сиркові пасти із зерновими інгредієнтами мають підвищену біологічну цінність у порівнянні з традиційними, володіють дієтичними і профілактичними властивостями за рахунок харчових волокон, макро- і мікроелементів, розширюють асортимент продуктів на молочно-білковій основі. Amino acid composition of curd pastes with grain-growing ingredients and equilibrium of amino acid composition of proteins are determined. Herewith, the properties of Amino acid composition of animal and vegetable proteins and degree of assimilation after digestion were considered. Amino acid composition was determined by ion exchange chromatography on an automatic analyzer of amino acids Т 339, of "Mikrotehna" (Czech Republic). To assess the degree of protein was determined an amino acid score – the average of excess of amino acid score of essential amino acids compared with the limiting amino score. There was estimated the level of the mutually balanced essential and nonessential amino acids protein product. The correlative dependence between the biological value of protein and its amino acid composition was determined by studying protein attachment in vitro with complex of proteolytic enzymes - pepsin and trypsin. So, introduction the certain amount of grain-growing ingredients into milk basis allows to replace part of animal origin albumen with vegetable, not worsening quality of the prepared foods. The worked out curd pastes with grain-growing ingredients have an enhance able biological value as compared to traditional, possess dietary and prophylactic properties due to food fibers, macro- and micro elements, extend the assortment of foods on milk-albuminous basis.