Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка кріогенної технології нанопорошків із топінамбуру з використанням рідкого та газоподібного азоту(2015) Павлюк, Раїса Юріївна; Бессараб, Александр Семенович; Погарська, Вікторія Вадимівна; Балабай, Катерина Сергіївна; Лосєва, Світлана МихайлівнаЗапропоновано та розроблено кріогенну технологію отримання нанопорошків із топінамбуру, яка відрізняється від традиційних застосуванням кріогенного «шокового» заморожування, низькотемпературного дрібнодисперсного подрібнення та сублімаційного сушіння. Нова технологія дозволяє більш повно вилучити біологічно активні речовини із зв’язаного з біополімерами наноасоціатів у вільний стан та зруйнувати полісахарид інулін на 45–55 % до окремих його мономерів – фруктози. The cryogenic technology of obtaining nanopowders from artichoke is proposed and developed, which differs from the traditional applications of cryogenic "shock" freezing, low temperature fine splitting and sublimation drying. New technology allows more complete removal of biologically active substances from Linked to nanoassociate biopolymers in a free state and to destroy the inulin polysaccharide by 45-55% to separate its monomers - fructose.Документ Вивчення впливу низькотемпературної обробки та кріодеструкції на збереження БАР і трансформацію інуліну під час розробки оздоровчих добавок із топінамбура(2014) Павлюк, Раїса Юріївна; Погарська, Вікторія Вадимівна; Бессараб, Олександр Семенович; Балабай, Катерина Сергіївна; Борисова, Аліна Олексіївна; Лосєва, Світлана МихайлівнаЗапропоновано і розроблено нанотехнології дрібнодисперсних добавок з топінамбура в формі замороженого пюре і порошку сублімації сушіння з використанням низькотемпературної обробки, зокрема криогенного «шокового» заморожування і низькотемпературного механічного подрібнення. Унікальна нова технологія дозволяє отримати добавки і продукти, які містять рекордну кількість фруктози у вільній формі: 50 ... 55% інуліну трансформується у фруктозу у вільному стані, яка легко засвоюється організмом людини і призводить до зниження глікемічного індексу і зміцненню імунної системи. Nanotechnologies of finely dispersed additives from Jerusalem artichoke in the form of frozen puree and freeze-dried powder were proposed and developed using low-temperature processing, in particular, cryogenic "shock" freezing and low-temperature mechanical grinding. A unique new technology allows to obtain additives and products that contain a record amount of fructose in a free state: 50 ... 55% of inulin is transformed into fructose in a free state, which is easily absorbed by the human body and leads to a decrease in the glycemic index and strengthening of the immune system.