Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Екологічність, як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки
    (2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Сахненко (Тіхонова), Анастасія Сергіївна
    Ми знаходимося на переломному етапі існування планети – на етапі боротьби з голодом і недоїданням. Світ стає все менш передбачуваними і більш загрозливим місцем для найбідніших і найуразливіших верств населення. Суспільство стає все більш взаємозалежним, ряд складних ризиків, включаючи зміну клімату, деградація навколишнього середовища, зростання чисельності населення, поглиблює проблеми, з якими стикається людство. Хоча питання забезпечення продовольчої безпеки вивчається великою кількістю науковців на різних рівнях і здійснюється все більше заходів по забезпеченню продовольчої безпеки, ще багато питань залишаються не вирішеними.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні підходи до аналізу продовольчої безпеки
    (2013) Сахненко (Тіхонова), Анастасія Сергіївна
    В цьому розділі монографії: - розглянуто основні підходи українських та зарубіжних науковців до визначення принципів забезепчення продовольчої безпеки країни; - запропоновано ввести принцип екологічності в загальну систему принципів забезпечення продовольчої безпеки; - розглянуто первісні абсолютні показники продовольчої безпеки і інструменти їх державного регулювання; - досліджено різні підходи до визначення основних груп індикаторів продовольчої безпеки та методики їх визначечення. This section of the monograph contains: - the basic approaches of Ukrainian and foreign scientists of determining the main principles of ensuring food security; - prompted the ecological principles into the overall system of ensuring food security; - the initial absolute levels of food insecurity and instruments of state regulation are opened ; - different approaches to major groups of food security indicators and methods of its designation are opened.