Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування складу кисломолочного напою для харчування спортсменів(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі розглянуті сучасні аспекти створення напоїв для спортсменів. На основі проведеного аналізу обґрунтовано вибір кисломолочного напою як перспективної основи для збагачення функціональними інгредієнтами. Показано необхідність використання сполук кальцію у спортивному харчуванні, обґрунтовано вибір лактату кальцію як збагачувача, встановлені оптимальні умови його підготовки та внесення у харчову основу. The paper discusses the modern aspects of creating drinks for athletes. Based on the analysis, the choice of a fermented milk drink as a promising basis for enrichment with functional ingredients is substantiated. The necessity of using calcium compounds in sports nutrition is shown, the choice of calcium lactate as an enrichment agent is substantiated, the optimal conditions for its preparation and adding into the food base are established.Документ Удосконалення способу виробництва кисломолочного напою, призначеного для усунення йододефіциту(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Уромова, Катерина ЄвгенівнаВ роботі наведено аналіз розповсюдження дефіциту йоду в харчуванні населення України. Обґрунтовано доцільність використання йодказеїну як функціонального інгредієнту для створення кисломолочного напою оздоровчої дії. Встановлено оптимальне дозування збагачувача та його вплив на фізико-хімічні властивості напою. Розроблено спосіб виробництва кисломолочного напою, призначеного для подолання йододефіциту в харчуванні населення України. The paper presents an analysis of the distribution of iodine deficiency in the diet of Ukrainian population. The expediency of use of iodocasein as a functional ingredient for the creation of a sour milk drink of health appointment has been substantiated. The optimum dosage of the enrichment agent and its influence on the physical and chemical properties of the sour milk drink are established. A method of producing a sour milk product intended to overcome iodine deficiency in the diet of the Ukrainian population has been developed.Документ Розроблення рецептури та способу виробництва ацидофільного кисломолочного напою, збагаченого пектином, маслянкою та екстрактом стевії(2018) Головня, Марія Миколаївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаЗапропоновано спосіб виробництва нового кисломолочного напою оздоровчого призначення. Обґрунтовано доцільність використання маслянки, пектину та екстракту стевії як джерел функціональних інгредієнтів в технології ацидофільного напою. Встановлено оптимальні дози внесення збагачувачів та їх вплив на фізико-хімічні властивості напою. A method for the production of a new sour-milk drink for health purposes is proposed. The expediency of using buttermilk, pectin and stevia extract as sources of functional ingredients in the technology of acidophilic drink is substantiated. Optimal doses of enriching agents and their influence on the physicochemical properties of the drink have been established.