Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Нові підходи до синтезу 3,5,3´-трийод-4´-гідроксифенокси –фенілоцтової кислоти
    (2005) Бальон, Ярослав Григорович; Броварець, Володимир Сергійович; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна
    Здійснено синтез 3,5,3´-трийод-4´-гіроксифеноксифеніл (трийодтиро) оцтової кислоти, вивчені деякі її фізико-хімічні та фармацевтичні властивості, сфера практичного застосування при захворюваннях, які потребують пригнічення секреції тиреотропного гормону та можливості виробництва її в Україні.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез та біологічні властивості трийодтирокарбонових кислот
    (2003) Бальон, Ярослав Григорович; Корпачев, Вадим Валерійович; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна
    Здійснено синтез трийодтирокарбонових кислот, досліджено їх біологічну активність, наведені області застосування при різних патологічних станах щитоподібної залози.
  • Ескіз
    Документ
    Короткий нарис розвитку лікарських речовин і зокрема в ендокринології
    (2012) Бальон, Ярослав Григорович; Самсон, О. Я.; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Тронько, Микола Дмитрович
    Досліджено історію розвитку лікарських засобів від давнини до нашого часу. Особливий акцент зроблено на ендокринологічних препаратах.
  • Ескіз
    Документ
    Цукрозамінники в харчових продуктах для хворих на цуровий діабет
    (2008) Тронько, Микола Дмитрович; Бальон, Ярослав Григорович; Сімуров, О. В.; Корпачева-Зінич, Олеся Вадимівна; Українець, Анатолій Іванович; Полумбрик, Максим Олегович
    Представлений сучасний підхід до використання цукрозамінників у дієтотерапії хворих на цукровий діабет. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, для попередження виникнення і розвитку цукрового діабету слід вживати харчові продукти з низьким глікемічним індексом. Запропоновано два шляхи для зменшення глікемічного індексу в харчових продуктах з високим вмістом вуглеводів (> 55 %): перший базується на використанні цукрозамінників з інтенсивним солодким смаком (зокрема, ацесульфаму калію), другий полягає в неповному заміщенні сахарози на суміш об'ємних цукрозамінників, що має синергічну дію. Обидва шляхи дозволили отримати борошняні кондитерські вироби з низьким глікемічним індексом.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез та антиандрогенна активність N-арилзаміщених амідів карбонових кислот
    (2009) Бальон, Ярослав Григорович; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна
    Взаємодією заміщених анілінів з відповідними ангідридами і хлорангідридами карбонових кислот у присутності каталітичних кількостей безводного хлориду цинку одержано ряд нових N-заміщених амідів карбонових кислот і вивчено їх антиандрогенну активність. Показано, що найбільшу антиандрогенну активність проявляє 1-(4-нітро-3-трифлуороме-тилфеніл)-2-метилпропанамід (флутофарм), який впроваджено в практику охорони здоров'я для лікування андрогенозалежних захворювань.