Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Формування і облік залученого капіталу
    (2001) Ткаченко, Надія Марківна
    У статті викладено формування залученого капіталу (позикових коштів), плату відсотків за залучений капітал, укладення кредитного договору між банком і підприємством; форму кредитування поточної господарської діяльності підприємства, комерційне кредитування, класифікація і види кредитів; терміни надання кредитів, групи кредитів, суть кредитної лінії; наведено документи, які подає підприємство на отримання кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку; кредитно-гарантовані послуги; класифікація банківських кредитів; порядок фінансування інвестиційних потреб підприємства за рахунок банківських позик; штрафні санкції; необхідні документи для одержання цільових кредитів; лізинговий процес, бухгалтерський облік. The article describes the formation of capital (leverage), payment of interest on borrowed capital, the loan agreement between the bank and now, the current form of lending business enterprise, commercial lending, classification and types of loans, term loans, group loans, are credit line , are the documents that the company takes a loan of the European Bank for Reconstruction and Development; credit-guaranteed services, classification of bank loans, the financing of investment business needs through bank loans, penalties, necessary documents for obtaining specific loans, leasing process accounting .
  • Ескіз
    Документ
    Методика розрахунку стійкості підприємства
    (2001) Ткаченко, Надія Марківна
    У статті розглянуто структуру капіталу підприємства за джерелами утворення; на підставі Балансу підприємства визначена оцінка фінансової стійкості підприємства за відповідними коефіцієнтами; кодами рядків і відповідними сумами статей Балансу хлібозаводу щодо поточних зобов’язань у грошових коштах та їх еквівалентах по відношенню до поточних зобов’язань, рівень рентабельності Власного капіталу. The article reviews the capital structure of the company for the formation sources, based on the company's balance sheet is defined financial viability assessment of the relevant factors, lines of codes and corresponding amounts of balance sheet bakery on current liabilities in cash and cash equivalents in relation to current liabilities level of return on equity.
  • Ескіз
    Документ
    Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів
    (1998) Ткаченко, Надія Марківна
    Стаття підготовлена (як відповідь на запитання бухгалтера Комісара Т.І. із Дніпропетровська) за пропозицією керівника газети «Все про бухгалтерський облік» У статті наведено законодавчу базу України про надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах, середніх навчальних закладах, операції, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість; харчування учнів за рахунок бюджетних асигнувань, натуральні норми харчування, режим харчування, платні послуги з харчування учнів, їх оплата та ін. На прикладі фактичних даних державних комунальних підприємств громадського харчування встановлена вартість харчування учнів (з ПДВ, без ПДВ) і джерела асигнувань та кореспонденцію рахунків бух обліку у зв’язку з придбанням сировини для приготування страв та інших продуктів харчування, облік податкового зобов’язання і податкового кредиту, облік товарних надбавок. Article prepared (in reply to a question accountant Commissioner TI from Dnepropetrovsk) on the proposal of the head of the newspaper «All about accounting» The article presents the legal framework of Ukraine on the provision of food for the students in vocational schools, secondary schools, transactions that are exempt from taxation the value added tax, student nutrition through budgetary allocations, natural nutritional standards, diet, paid services food for the students, their fees and so on. In the case of evidence of public utilities catering installed cost of food for the students (VAT excl) and source allocations and correspondence accounts boo accounting in connection with the acquisition of raw materials for cooking and other food products, accounting tax liability and tax credit account trade allowances.