Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 21
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна активність підприємств молочної галузі України
    (2021) Федулова, Ірина Валентинівна; Васютинська, Юлія Олегівна
    Досліджено основні тенденції та перспективи розвитку молочного ринку в Україні. Встановлено, що ключові конкурентні переваги виробників молочної продукції, отримані завдяки інноваційному розвитку, дають змогу ефективно превалювати в конкурентній боротьбі. Доведено, що продуктові інновації на підприємствах галузі переважають над процесовими, серед яких, своєю чегою, переважають впровадження енергомістких та маловідходних технологій, технологій низькотемпературної обробки з метою збереження корисних властивостей молока, нанотехнологій та технології подовження строку зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність інноваційної діяльності промислових підприємств
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна
    Розглядаються види ефектів інноваційної діяльності підприємства. Пропонується система показників оцінки ефективності підприємства, в тому числі його інноваційної діяльності і інноваційного сприйняття.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний розвиток харчової промисловості
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті досліджується сучасний стан та основні тенденції інноваційної активності підприємств харчової промисловості, стан інноваційних впроваджень і обсяги інноваційної продукції, що впроваджується. This paper examines the current situation and main trends of innovative activity of the food industry, the state of innovative implementations and volume of innovative products being introduced.
  • Ескіз
    Документ
    Результативність інноваційної діяльності
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна
    Систематизовані показники, які характеризують витрати і результати підсистем інноваційного процесу. Systematized parameters characterizing the costs and benefits of the innovation process subsystems.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями інноваційного розвитку аграрного сектора
    (2012) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті досліджується сучасний стан та основні тенденції інноваційної активності підприємств агропромислового комплексу, стан інноваційних впроваджень і обсягів інноваційної продукції, що впроваджується. This paper examines the current situation and main trends of innovative activity of agricultural enterprises, state and innovative implementations of innovative products being introduced.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження інноваційної активності промислового підприємства
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті розглядається зміст інноваційної активності і проблеми дослідження рівня інноваційної активності промислових підприємств. This article describes the contents of the innovation activity and problems of research-level innovative activity of industrial enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження характеру інноваційних змін на підприємстві
    (2011) Федулова, Ірина Валентинівна
    Життєвий цикл розвитку підприємства потрібно розглядати як послідовність фаз, які в своїй сукупності складають весь період еволюційного розвитку підприємства. The life cycle of the enterprise should be viewed as a sequence of phases, which together constitute the entire period of evolutionary development.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження результативності інноваційної діяльності за допомогою економетричного моделювання
    (2010) Федулова, Ірина Валентинівна
    Обґрунтовано доцільність використання математичного інструментарію економетричного моделювання для дослідження результативності інноваційної діяльності на прикладі промисловості загалом, харчової промисловості і хлібопекарної галузі. Отримані моделі дають можливість володіти інформацією про тип інноваційного розвитку, ступінь ефективності використання інноваційних витрат на сучасному етапі.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний мультиплікатор в аналізі інноваційної діяльності
    (2010) Федулова, Ірина Валентинівна
    Основними складовими інноваційного процесу можна розглядати ті знання, що виробляються в його системі або входять в неї і ті результати, що виробляються в процесі його діяльності згідно кожного етапу. The main components of the innovation process can be considered the knowledge produced in its system, or included in it and the results produced in the course of its activities under each phase.
  • Ескіз
    Документ
    Стан інноваційної діяльності підприємств хлібопекарної промисловості
    (2010) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Череда, Володимир Вікторович
    В статті досліджується сучасний стан та основні тенденції інноваційної активності підприємств хлібопекарної промисловості за видами економічної діяльності, інноваційних впроваджень і інноваційної продукції, що впроваджується. This paper examines the current situation and main trends of innovative activity of the baking industry by sector, innovative implementations and innovative products being introduced.