Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Термізація молока як спосіб поліпшення його технологічних властивостей(2004) Фещенко, Галина Петрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаДоведено доцільність використання первинної термообробки вихідного молока – термізації, з метою підвищення його термостійкості, поліпшення якісних характеристик молока та стійкості до зберігання. Вивчено характер змін фізико-хімічних показників молока після термізації і протягом зберігання. Встановлено оптимальний режим термізації при виробництві молочних продуктів. One substantiated appropriateness (feasibility) of the primary heat treatment – thermization – of original milk, aimed to improve its thermal stability, quality properties and storage stability. Change patterns in physical and chemical indicators of milk after thermization and during storage were studied. Optimal thermization conditions for dairy products were determined.Документ Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв(2002) Фещенко, Галина Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаДосліджено вплив термізації, проведеної за різних температур, на кислотність та термостійкість вихідного молока. Встановлено раціональний режим термізації при виробництві молочних продуктів, зокрема кисломолочних напоїв. Наведено фізико-хімічні показники кисломолочних напоїв, виготовлених з термізованої сировини (в’язкість, синерезис, титрована кислотність). Виявлено позитивний вплив термізації на якість кисломолочних напоїв та їх здатність до тривалого зберігання. Subject of the research is a thermization impact carried out at different temperatures on acidity and thermal stability of the original milk. It is determined the efficient thermization conditions for the dairy products manufacturing in particular for fermented milk drinks. One presented physical and chemical features of the fermented milk drinks produced from thermized raw materials (viscosity, syneresis, titratable acidity). Positive impact of thermization on the quality of fermented milk drinks and their ability for long-term storage was revealed.Документ Дослідження взаємодії білкових речовин з вуглеводами у молочно-цикорних сумішах(2005) Попова, Інна Вадимівна; Фещенко, Галина Петрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Лезенко, Галина ОлександрівнаДосліджено та проаналізовано взаємодію білкових речовин з вуглеводами цикорію у модельних молочно-цикорних сумішах для подальшого використання при розробленні технологій цикорієвмісних молочних продуктів. Такі типи взаємодії встановлено поляриметричними, хроматографічними та електрофоретичними методами в модельних системах та промислових зразках.