Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Методи виробництва їстівних плівок/покриттів
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Чорний, Іван Олександрович
    Охарактеризовано різні методи виготовлення їстівних плівок/покриттів для харчових продуктів залежно від вологого та сухого способу отримання. Проаналізовано переваги та недоліки методів виготовлення їстівних плівок/покриттів. Серед сухих способів виготовлення їстівних плівок/покриттів найбільш поширеним є метод екструзії для промислового виробництва плівок, оскільки не вимагає додавання розчинника і його подальшого випаровування. В лабораторних умовах найбільш доступним для отримання їстівної плівки є лиття розчину на антиадгезійну поверхню, а для формування їстівного покриття на харчовому продукті – нанесення пензлем або розпилення.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівні плівки - перспективний напрям паковання харчових продуктів
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    У статті висвітлений сучасний стан виробництва їстівних плівок (покриттів). Вперше систематизовано класифікацію їстівних плівок, враховуючи основні критерії створення даних покриттів. Наведено теоретичні основи утворення плівок залежно від вихідної сировини. Зазначено вплив складових плівок на їх властивості. Запропоновано розширити властивості їстівних покриттів шляхом внесення до їх складу біологічно активних речовин, що дасть можливість полегшити створення функціональних продуктів. Наведено способи виробництва їстівних плівок. Перераховано основні властивості, якими повинні володіти їстівні плівки. Проаналізовано основні досягнення та перспективи розвитку даного напряму пакувальної індустрії. The article highlights the current state of production of edible films (coatings). first Systematized classification of edible films, taking into account the main criteria for creating these coatings. The theoretical foundations of the formation of films as a function of the initial feed are given. The influence of constituents Films on their properties. It is proposed to expand the properties of edible coatings by introducing into Their composition of biologically active substances, which will facilitate the creation of functional products.Methods for the production of edible films are given. Listed the main properties that should Own edible film. The main achievements and prospects of development of this direction are analyzed packaging industry.