Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз(2017) Українець, Анатолій Іванович; Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій МихайловичРозроблена і впроваджена в виробництво інноваційна технологія ректифікації, яка здійснюється в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону греющего пара та рідини. Проведение контролируемих циклів затримок і переливу рідини дозволяє підвищити ступінь вилучення та множення концентрації головних примесей спирту в середньому на 25%, вищих спиртів сивушного масла та кінцевих примесей на 38%, скоротити питому витрату пари на 40% у порівнянні з типовими ректифікаційними установками і зменшити металоємність оборудование до 15%. Developed and put into production the innovative technology of rectification, which is carried out in a mode separate phase movement by continuously feeding into the distillation column heating steam and liquid. The conduct of controlled delay loops and overflow of the liquid allows to increase the degree of extraction and the ratio of the concentration of head of impurities, alcohol an average of 25 %, higher alcohols fusel oil and impurities limit by 38 %, reduce specific steam consumption by 40 % compared to typical distillation plants an to reduce metal consumption of equipment by up to 15 %.Документ Інноваційна технологія ректифікації в режимі контрольованих циклів затримки і переливу рідини(2017) Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Кириленко, Роман ГригоровичЗапропонована і впроваджена у виробництво інноваційна технологія ректифікації в режимі контрольованих циклів затримки і переливу рідини при безперервній подачі в ректифікаційну колону живлення і гріючої пари. Проведені дослідження ефективності технології в процесі вилучення етилового спирту із побічних продуктів і напівпродуктів брагоректифікації. Визначені оптимальні технологічні параметри роботи експериментальної розгінної колони в умовах помірної і глибокої гідроселекції. Досліджено розподілення ключових органічних домішок спирту по висоті колони, встановлена залежність ступеню вилучення і кратності концентрування летких домішок від концентрації етилового спирту в кубовій рідині. Proposed and implemented innovative technology of rectification in the mode of controlled delay loops and overflow of the fluid by continuously feeding in a distillation column supply and the heating steam. Conducted studies of the effectiveness of technology in the process of extracting ethanol from by-products and intermediates distillation. The optimal technological parameters of the experimental accelerating column in the conditions of moderate and deep of selection by water. The distribution of key organic impurities of alcohol at the height of the column, the dependence degree of extraction and the multiplicity of concentrating volatile impurities concentration of ethyl alcohol in the bottoms liquid.Документ Технологія розгонки спиртовмісних фракцій у режимі керованих циклів ректифікації(2014) Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро ЛеонідовичПрактично доведено, що використання інноваційної технології дозволяє отримати кубову рідину, в повній мірі звільнену від головних і нетипових домішок спирту, на 96 % від вищих спиртів та метанолу; кубову рідину розгінної колони доцільно направляти на гідроселекцію у верхню зону епюраційної колони; для ефективного розділення багатокомпонентної суміші в розгінній колоні достатньо встановити 30 тарілок. Practically proved that the use of innovative technologies allows you to get the cubic liquid, fully exempt from headaches and atypical impurities alcohol, 96 % of the higher alcohols and methanol; cubic liquid appropriate to send to hydrocelectomy in the upper zone of epuration columns; for efficient separation of multicomponent mixtures in the accelerating column is sufficient to establish the 30 plates.Документ Технологія ректифікації в режимі керованих циклів(2014) Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро ЛеонідовичЕкспериментально обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво технології ректифікації в режимі керованих циклів затримки та переливу рідини, досліджено ступінь вилучення і кратність концентрування ключових органічних домішок спирту, доведено, що використання запропонованої технології дозволяє скоротити витрати гріючої пари на процес розгонки спиртовмісних фракцій 40 %. Experimentally grounded expedience of applying in industry of technology of rectification in the mode of the guided delay and flowing of liquid loops; investigational degree of exception and multipleness of concentration of key organic admixtures of alcohol, it is established that the application of the proposed technology allows to reduce the consumption of heating steam to the process of acceleration of alcohol-containing fractions by 40 %.Документ Технологія ректифікації в режимі керованих циклів(2013) Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Дмитрук, Аркадій Павлович; Малигін, А. І.Запропонована технологія ректифікації в режимі керованих циклів затримки рідини на тарілках та синхронного її переливу з тарілки на тарілку по всій висоті колонного апарата за заданим алгоритмом при безперервній подачі в апарат пари та рідини. Впровадження інноваційної технології у виробництво дозволяє підвищити ефективність міжфазового контакту і знизити витрати гріючої пари на процес ректифікації на 40 %. Work of the known columnar vehicles is analysed with the controlled cycles of rectification. The brought results over of productive tests of technology of the guided rectification that envisages flowing of liquid from a dish on a dish through a transitional capacity at the change of pressure of steam stream. Indicated advantages and lacks of technology. More perfect technology of rectification is offered in the mode of the guided delay of liquid on piattis and her synchronous flowing loops from a dish on a dish on all height of column due to the additionally set movable valves, related to the drive mechanisms the action of that takes place after the set algorithm in accordance with the program of inspector. Time of stay of phases is on a dish, necessary for the complete satiation of pair the easily volatile components of liquid, and liquids - by the difficult volatile components of pair, it is determined experimentally. Introduction of innovative technology in an alcoholic production allows to promote efficiency of line-to-line contact and decrease expenses warming pair on the process of rectification on 40 %. One of possible variants is schematically shown her realizayion.