Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії
    (2015) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Боярчук, Ярослав Андрійович
    Наведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментиних препаратів. Для забезпечення оптимальних умов гідролізу біополімерів зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН знаходиться в межах 3,8 – 4,0, а тривалість термоферментативної обробки замісу – 90 хв. The results of studies on the content of water-soluble carbohydrates and insoluble starch in bougie are presented, depending on the pH, the temperature of the thermoenzymatic treatment and the stabilizer of the activity of the enzymes of Ca2 + ions when using acid-resistant enzyme preparations. To ensure optimal conditions for hydrolysis of biopolymers of grain raw materials and microbiological purity of intermediates, the optimum pH value is in the range 3.8 - 4.0, and the duration of thermoenzymatic treatment of batch is 90 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртових бражок із використанням кислотостійких ферментних препаратів
    (2012) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович
    Визначено ефективність використання кислотостійких ферментних препаратів (ФП) при отриманні зрілих бражок із крохмалевмісної сировини. Встановлені оптимальні концентрації амілази і глюкоамілази для розріджування замісів і оцукрювання розрідженої маси. Результати досліджень по зброджуванню сусла підтверджують доцільність використання кислотостійких ФП у спиртовому виробництві. The efficiency of acid-resistant enzyme preparations (EP) in obtaining fermented washes from starch-containing raw materials is defined. The optimal concentration of amylase and glucoamylase for batch dilution and sugaring of the diluted mass is set. The results of researches on the must fermentation confirm the expedience of the use of acid -resistant EP in alcohol production.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив мультиензимного комплексу ферментних препаратів на біоконверсію біополімерів в спиртовому виробництві
    (2012) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Бойко, Петро Миколайович; Єрмакова, Ганна Володимирівна
    Досліджено вплив комплексних ферментних препаратів (ФП) на ступінь біоконверсію біополімерів зернової сировини. Наведені хіміко-технологічні показники зрілих бражок, отриманих із використанням комплексів ФП селективної дії і стабілізатора активності ферментів іонів Са++. Із використанням різних ферментів при рН 3,6 – 4,5 в бражних дистилятах зменшується вміст естерів на 15 %, вищих спиртів і органічних кислот на 6 і 43 % відповідно.