Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Аналітичні вирази для визначення часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата
    (2016) Погорілий, Тарас Михайлович; Мирончук, Валерій Григорович; Штангеєв, Валерій Остапович
    У статті представлено результати визначення повного часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата. Визначення шуканого часу контакту проводилося за певних припущень для двох випадків: а) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до точки виходу з неї відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом; б) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до кипіння економайзерної зони е величиною сталою, а з точки початку зони кипіння і до точки виходу з гріючої трубки відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом. За отриманими аналітичними виразами на основі експериментальних даних про розподіл швидкостей утфелю при вході в гріючу трубку та на виході з неї для окремих випадків знайдено час контакту системи комірок з поверхнею гріючої труби. The paper present the results of determining the time of full contact of a cellular system with the surface of a heating tube of heating chamber of vacuum apparatus. Under certain assumptions, the desired contact time was determined for the following two cases: a) excluding economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the exit point is growing in direct ratio; b) including economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the end of economizer area is stable and from the boiling point to the exit point of the heating pipe it is growing in direct ratio. According to the analytical expressions based on experimental data on the velocity distribution of massecuite at the entrance to the heating tube and at its exit, the contact time for the cellular systems and the surface of the heating tube was determined for particular cases.
  • Ескіз
    Документ
    Нова методика поляриметричного визначення сахарози
    (2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна
    В тезах розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози. Наведена методика визначення масової частки сахарози із застосуванням комплексного реагенту, яка забезпечують високу якість освітлення розчинів, їх стійкість протягом тривалого періоду, які відзначаються простою виконання та зручністю у користуванні. In theses examined using a new non-toxic reagent for lighting solutions with sucrose polarimetric determination of the mass fraction of sucrose. The method of determining the mass fraction of sucrose using complex reagent that provides high quality lighting solutions, their stability over a long period, which marked a simple implementation and ease of use.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення методик поляриметричного аналізу із застосуванням комплексного реагенту
    (2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна
    В статі розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози, який є безпечним і не спричиняє негативного впливу на навколишнє середовище. Наведені розроблені методики визначення масової частки сахарози із застосуванням комплексного реагенту, які забезпечують високу якість освітлення розчинів, їх стійкість протягом тривалого періоду, які відзначаються простою виконання та зручністю у користуванні. In the article is considered to use of new untoxic reagent for clarification of solutions of saccharose, at determination of mass part of saccharose, which is safe and does not causes negative influence on an environment. The developed methods of determination of mass part of saccharose with application of complex reagent, which provide high quality of clarification of solutions, their resistibilitys during the prolongeded period, which are marked the simplicity of implementation and by a comfort in the utillizing.
  • Ескіз
    Документ
    Економія енергоресурсів на цукрових заводах
    (2010) Василенко, Сергій Михайлович; Штангеєв, Валерій Остапович
    Основним напрямом економії енергоресурсів у бурякоцукровому виробництві має бути зменшення витрат теплової енергії (пари) на технологічний процес. У статті розглянуті поточні проблеми раціонального використання теплової енергії на цукрових заводах України.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з використанням нетоксичних реагентів
    (2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна; Купчик, Лідія Андріївна
    В статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Розроблений спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та активного вугілля СКН-3, виготовленого на дослідницькому виробництві институту сорбції та проблем ендоекології Національної академії наук України, дозволяє підвищити ефект знебарвлення сиропу на 23—33 % та його чистоту на 0,9—2 од.
  • Ескіз
    Документ
    Експрес-метод для поточного контролю кольоровості кристалічного цукру-піску
    (2012) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Хомічак, Любомир Михайлович; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій Остапович; Чернявська, Людмила Іванівна; Михайленко, О. П.
    Наведені відомості про вимоги до кольоровості цукру в бальній системі в країнах ЄС, описаний принцип дії вітчизняного приладу для визначення кольровості цукру в кристалічному вигляді та порівняння показників, одержаних на ньому та колориметрі КФК-3.