Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    «Повітряна картопля» - екструзійний продукт тривалого зберігання
    (2012) Шульга, Оксана Сергіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Шульга, Сергій Іванович
    В статті висвітлено питання зберігання екструзійних продуктів. Оскільки екструзійні продукти містять незначну кількість вологи (до 10 %), тому можна очікувати, що це продукти тривалого зберігання. Жир до складу сировини входить у невеликій кількості, окремо жирова складова не додасться. Пакування продуктів відбувається не в асептичних умовах, тому можна очікувати збільшення кількості мікроорганізмів впродовж зберігання . Встановлено, що впродовж 6 місяців відбувається незначне збільшення кількості мікроорганізмів і показники не перевищують кількості зазначеної в нормативному документі. Встановлено, що термін зберігання екструзійних продуктів на основі сухого картопляного пюре («Повітряна картопля») становить 6 місяців.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив процесу еструзії на крохмаль екструзійних картоплепродуктів
    (2011) Шульга, Оксана Сергіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Шульга, Сергій Іванович
    В статті наводяться результати досліджень зміни крохмалю різних видів сировини в процесі екструзії. Досліджено інтенсивність зменшення крохмалю від початкової масової частки вологи сухого картопляного пюре. Наведено результати досліджень кількості водорозчинних речовин та водопоглинальної здатності екструдатів. На основі літературних даних показана залежність між коефіцієнтом спучування та вмістом амілози в сировині. За отриманими дифрактограмами зроблений висновок про реорганізацію кристалічної структури полісахаридних ланцюгів крохмалю з А-типу на В-тип.