Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Reverse osmosis for concentration of sugar beet juice after the second carbonation
    (2016) Zmievskiy, Yuriy; Mironchuk, Valeriy
    Preliminary experiments of concentrationof sugar beet juice after the second carbonation were carried out. A dead-end cell with a reverse osmosis membrane was used. The dependence of the permeate flux vs pressure, which was varied from 0 to 6 MPa,has been obtained. Duringjuice concentration, a linear decrease of the flux was observed. It means no fouling of the membrane surface. Preliminary calculations show that the use of reverse osmosis provides at least 30% of energy consumption. Проведено попередні дослідження процесу концентрування дифузійного соку після другої сатурації. Застосовували непроточну мембранну комірку із зворотноосмотичною мембраною, робоча температура становила 20±3 °С. Отримано залежність питомої продуктивності від тиску, який змінювали в діапазоні від 0 до 6 МПа. Під час концентрування дифузійного соку спостерігалось лінійне зниження продуктивності мембран, що вказує на відсутність забруднення поверхні розділення. Попередні розрахунки показують, що впровадження результатів досліджень у виробництво дозволить знизити споживання енергоносіїв мінімум на 30 %.