Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості управління запасами на підприємствах харчової промисловості(2012) Лисенко, Жанна ПетрівнаВ статті визначено особливості діяльності підприємств харчової промисловості в контексті управління запасами та охарактеризовано виробничі цикли підприємств консервної, хлібопекарської, цукрової та пивоварної галузей харчової промисловості. Автором охарактеризовано вплив управління дебіторською та кредиторською заборгованістю на управління запасами, запропоновані показники, які визначають якість управління запасами на підприємствах. The article describes the characteristics of the food industry in the context of inventory management and production cycles characterized firms canning, baking, brewing sugar and food industries. The author describes the impact of managing payables and receivables management inventory provided data that determ ine the quality of inventory management in enterprises.Документ Сучасні підходи до управління матеріально-технічними запасами підприємств(2012) Литвинець, Лариса ФедорівнаОбґрунтовано розгляд управління запасами підприємства як специфічної функції менеджменту, яке реалізується на основі загальних функцій. Досліджено місце управління запасами в системі управління підприємством. Розглянуто сучасні підходи до управління матеріально-технічними запасами підприємства. Grounded review inventory management enterprises as a specific management functions, which is sold on the basis of common functions. Investigated location inventory management system management. Modern approaches to the management of logistical supplies company.Документ Управління запасами продукції під час ведення господарської діяльності(2013) Медведєв, Микола Георгійович; Романенко, Вікторія МиколаївнаУ статті обґрунтовано необхідність управління товарно-матеріальними запасами під час ведення господарської діяльності. Сформульовано математичну модель формування обсягу та структури запасів, які б забезпечили неперервність і стабільність виробничого процесу при мінімальних витратах. Визначені запаси сировини, матеріалів і готової продукції забезпечують безперебійну роботу підприємства при збоях у постачанні та важкопрогнозованому збуті. The necessity of inventory control in business activities is reasoned in the article. The mathematical model of forming the volume and structure of supplies that would provide continuity and stability of productive process at minimum expenses is outlined. It is stated that the supplies of raw materials and prepared products provide trouble-free work of enterprise at supply failures and difficult forecast sale.Документ Підвищення ефективності управління запасами при використанні бюджетування з урахуванням ризиків(2014) Лисенко, Жанна Петрівна; Юрій, К. К.У статті розглянуто завдання бюджетування, вирішення яких лежить в основі досягнення цілей складання бюджетів як у короткостроковому, так і в довгостроковому періоді. Бюджети розглядаються як інструмент реалізації процесного, функціонального та системного підходів в управлінні запасами. Крім того, доведено, що бюджетування виступає інструментом обґрунтування при прийнятті управлінських рішень, запропоновано підхід до визначення бюджетного циклу підприємства. Визначено місце ризиків у системі управління запасами при використанні бюджетування як одною з найбільш ефективних методів управління запасами. The article describes the purpose of budgeting, budgeting problem, the solution of which is the basis for achieving the purposes of the budget in the short term and long term. Budgets are considered as an instrument of the process, functional and system approaches to inventory management. Moreover, we prove that budgeting is an instrument of justification for management decisions. The authors propose an approach to the definition of the budget cycle of the enterprise. The place of the risks in the system inventory control using budgeting as one of the most effective methods of inventory control is defined.Документ Мерчандайзинг як спосіб підвищення ефективності роздрібної торгівлі(2011) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаРозглянуто значення мерчандайзингу в системі підвищення ефективності роздрібної торгівлі. Визначено його завдання та обґрунтовано основні принципи. The role of merchandising is defined in the system of improving the efficiency of retail. Analyzed its objectives and grounded basic principles.Документ Ефективність управління матеріально-технічними запасами на промислових підприємствах(2012) Литвинець, Лариса ФедорівнаДосліджено теоретичну сутність логістичної діяльності та напрями удосконалення системи управління матеріально-технічними запасами на підприємствах.Документ Вибір оптимальної продуктивності в системі управління дифузійної станції цукрового заводу(2007) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичВ статті розглядається методика вибору оптимальної продуктивності цукрового заводу в системі управління дифузійною станцією для оптимізації загальних втрат цукру під час зберігання та переробки сировини. In the article the method of choice of the optimum productivity of sugar factory in the control the diffusive station system for optimization of general losses of sugar during storage and processing of raw material.