Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Визначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичДля проведення належного оперативного контролю під час сорбційного очищення води питної та водно-спиртових сумішей стандартизовано метод контролювання активності активного вугілля за лужністю водного настою. Впровадження національного стандарту ДСТУ 7417:2013 «Вугілля активне для лікеро-горілчаного виробництва. Метод визначання лужності водного настою» дасть змогу більш чітко визначати та контролювати ведення виробничого процесу, що сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств харчової промисловості. For the proper operational controls during the sorption of drinking water and water-alcohol mixtures standardized method of controlling the activity of activated carbon for water alkalinity infusion. The introduction of a National Standard 7417: 2013 "Coal active for liquor production. Method for determination of alkaline water infusion" will help to more clearly define and monitoring the conduct of the production process that will increase the efficiency of the food industry.Документ Кондиционирование воды для ликероводочного производства(2012) Ковальчук, Владимир Петрович; Олейник, Светлана Ивановна; Опанасюк, Татьяна ИвановнаПриведены результаты исследований влияния: жесткости, щелочности, окисляемости, содержания хлоридов, сульфатов, силикатов, фосфатов, железа, марганца, алюминия, серебра, меди и азотсодержащих минеральных соединений на органолептические, физико-химические свойства водок и ликероводочных изделий, их стойкость. Обоснованы рациональные показатели подготовленной воды для производства ликероводочной продукции. Results of the effect of: hardness, alkalinity, oxidation, chlorides, sulfates, silicates, phosphates, iron, manganese, aluminum, silver, copper and nitrogen mineral compounds on the organoleptic, physico-chemical properties of vodka, liqueurs, their resistance. Are proved rational indicators of prepared water for production liqueur and vodka products.Документ Проблеми рН-метричної оптимізації процесів очищення дифузійного соку(2007) Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола Миколайович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Янченко, О. О.; Бірюкович, М. А.; Галушко, В. Ю.; Мартинов, М. В.; Флайшер, Т. І.рН-метричне регулювання оптимізації процесів очищення дифузійного соку потрібно виконувати лише для ІІ сатурації, переддефекації та І сатурації більш об’єктивний контроль за титрованою лужністю, для чого потрібно створення автоматичного алкаліметра.Документ Вплив складу води на процес зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана ПавлівнаПідвищена жорсткість води негативно впливає на процес зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii, погіршує органолептичні якості готового напою. Для отримання якісного збродженого напою доцільно використовувати воду, звільнену від тимчасової жорсткості кип’ятінням. Мінеральні речовини води позитивно впливають на органолептику напоїв, але мають бути наявними в обмеженій кількості згідно з вимогами стандарту на питну воду.Документ Дослідження динаміки процесу зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана ПавлівнаПід час створення нового напою бродіння на основі консорціуму мікроорганізмів Medusomyces gisevii проведено дослідження з вивчення зміни активної і титрованої кислотності та вмісту сухих речовин у процесі зброджування сусла. When creating a new beverage fermented from a consortium of microorganisms Medusomyces gisevii conducted a study on changes of active and titrated acidity and dry matter content during fermentation of wort.