Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні тенденції та проблеми розвитку пивного ринку України(2017) Тюха, Ірина Володимирівна; Бабко, Анастасія ОлександрівнаВ статті досліджено сучасний стан розвитку пивоварної галузі в Україні. Проведено аналіз обсягів виробництва пивної продукції , виявлено основних лідерів по виробництву пива. In this article have been investigated the modern condition in the development of brewing industry in Ukraine. Has been performed the analysis of production volumes of beer products, have been identified the key leaders of beer production.Документ Сучасні тенденції розвитку хмелярства в Україні(2014) Коткова, Наталія Сергіївна; Коваленко, Ольга Володимирівна; Печенога, Олександр ПетровичУ статті досліджено сучасні тенденції розвитку хмелярства в Україні. Виявлено, що врожай хмелю лише на 17,4 % покриває потреби пивоварних заводів. Проте ще 12— 15 років тому велика частина російського і все українське пиво виготовляли з використанням українського хмелю. На сьогодні свої потреби в хмелесировині пивовари цілком задовольняють за рахунок імпорту, нехтуючи українським хмелем, тому існує нагальна потреба в закладанні нових хмільників і відновленні хмелярства в цілому, що буде сприяти вирішенню питань працевлаштування населення, розвитку соціальної сфери сіл, особливо західного та північного Полісся, де хмелярство є основною галуззю сільськогосподарського виробництва. This paper investigates current trends of hop growing in Ukraine. It was found that the current yield of hops covers the needs of only 17.4 % of breweries. However, even 12-15 years ago, much of Russian and Ukrainian beer was produced using Ukrainian hops. Currently, their demand for hop has been fully satisfied by imports, ignoring the Ukrainian hops. Therefore, there is an urgent need for creating new hop fields and restoring hop in general, which would help solving the issues of population employment, social development of villages, particularly in Western and Northern Polessye, where hop is the main branch of agriculture.Документ Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва(2001) Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій Олексійович; Малюжко, Олена ВолодимирівнаСтічні води пивоварного виробництва містять розбавлені розчини цукрів, білків, неорганічних солей, в них також знаходяться частки землі та зерна. Як спосіб утилізації стічних вод пропонується використовувати метод анаеробно-аеробної ферментації. При використанні цього методу значення ХСК стічних вод зменшується на 65% при анаеробному зброджуванні та майже на 25% при аеробній ферментації, що сумарно становить біля 90%. Wastewater brewing industry containing dilute solutions of sugars, proteins, inorganic salts, they are also the share of land and grains. As a way of recycling waste water is proposed to use the method of anaerobic-aerobic fermentation. Using this method, the value of COD of wastewater is reduced by 65% for anaerobic digestion and almost 25% in aerobic fermentation, the total is about 90%.