Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Проблематика та стан взаємовідносин підприємств бурякоцукрового підкомплексу АПК України та шляхи їх вирішення(2005) Шереметинський, Михайло АнатолійовичУ статті проаналізовано динаміку та досягнутий рівень економічної ефективності вирощування та переробки цукрових буряків в Україні. Дослідження підтверджують той факт, що як вирощування цукрових буряків, так і їх переробка є потенційно економічно вигідними галузями в агропромисловому комплексі України. Ефективність бурякоцукрового виробництва с складною і багатогранною категорією. Суть підвищення економічної ефективності в бурякоцукровому підкомплексі здебільшого зводиться до: збільшення виробництва продукції високої якості при найбільшій результативності виробництва, мінімальних втратах продукту і його споживчих властивостей в процесі вирощування, збирання, транспортування зберігання і реалізації. Також велика увага повинна приділятися питанням взаємовідносин (взаєморозрахунків, взаємозаліків, перерозподілу додаткового прибутку та незапланованих витрат) між бурякосіючими підприємствами та цукровими заводами. Останнім часом вони нерідко не співпадають із загальними економічними інтересами членів бурякоцукрового виробництва. В проведеному дослідженні виявлено диспропорції при розподілі прибутку між: учасниками бурякоцукрового виробництва, запропоновані деякі варіанти та схеми взаємовідносин, заснованих на взаємовигідному співробітництві. The article analyses the dynamics and the achieved level of economic efficiency of cultivation and processing of sugar beet in Ukraine. Studies confirm the fact that as the cultivation of a sugar beet, as well as of their processing is potentially economically profitable industries in the agro-industrial complex of Ukraine. The efficiency of the sugar beet industry with complex and multifaceted category. The essence of increase of economic efficiency in the world sugar beet subcomplex basically boils down to: the increase of production of high-quality products with the highest effectiveness of production, the minimum loss of product and its consumer characteristics in the process of cultivation, collection, transportation, storage and realization. A great attention should be paid to the questions of mutual relations (settlement payments, offsets, and the redistribution of additional profit and unplanned expenses) between the beet-sugar enterprises and sugar factories. The last time they often do not coincide with the General economic interests of the members of the beet-sugar production. The study revealed disparities in the distribution of profit between the participants of beet-sugar production, offered some variants and schemes of mutual relations based on mutually beneficial cooperation.Документ Споживчі характеристики та вартість ювелiрних різьблених виробів з природного камiння(2000) Індутний, Володимир; Артюх, Тетяна Миколаївна; Татаринцева, К. В.В статті подана структура і культурно-історична природа показників ринкової вартості, які застосовуються при оцінюванні різьблених виробів з коштовних і напівкоштовних каменів, виділено окремі складові компоненти ціни і закономірності у їх співвідношеннях, а також надано рекомендації щодо прогнозування вартості цих предметів. The paper presents the structure of the cultural and historical nature of the market value of the indicators used in the evaluation of carvings made from precious and semi-precious stones, is separated into its component prices and the patterns of their relationship, as well as recommendations for predicting the value of these items.Документ Комбіновані жирові продукти: дослідження споживчих властивостей при використанні для виготовлення кондитерських виробів(2012) Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаЖири є важливим компонентом раціону людини, вони забезпечують організм енергетичним та пластичним матеріалом. Серед них значне місце займають так звані комбіновані жири, до складу яких входять рослинні і тваринні жири. В залежності від призначення комбіновані жири можуть безпосередньо вживатись в їжу, це – маргарини, використовуватись для випікання або в якості кулінарного жиру, який піддається термічній обробці. Зважаючи на те, що потреба в наведених комбінованих жирових продуктах постійно зростає, проблема їх якості стає все більш актуальною, головним чином через наявність в їхньому складі рослинних олій, які швидко окиснюються. Fats are an essential component of the human diet, they provide the body with energy and plastic material. Among them a significant place occupied by the so-called combined fats, which include vegetable and animal fats. Depending on the purpose of combined fats can be directly used as food, it is - margarine, used in baking or as a cooking oil, which is subjected to heat treatment. Given that the need for the following combination of fatty foods is growing, the problem of quality is becoming increasingly important, mainly because of the presence in their composition of vegetable oils, which are rapidly oxidized.