Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Modeling of extrusion-blown molding process of polymeric package
    (2018) Sokolskyi, Oleksandr; Mikulonok, Ihor; Gavva, Oleksandr M.; Gromova, Veronica
    Introduction. For achievement of uniform minimum thickness of a wall of the created container and definition of the corresponding technological modes numerical researches of process of hollow polymeric products formation are conducted. Researches are conducted depending on a form of preparation and a finished product.Material and methods. In this work formation process by blowing of an axisymmetric bottle is modeled. Initial workpiece represents a cylindrical sleeve with an external radius of 10 mm. After creation of internal pressure workpiece is blown, the contact between polymer and a blown form will not be provided yet. The research is conducted on the case of formation of products from a polyethylene with low density (LDPE).Results and discussion. When the process of blowing the internal pressure is being modeled, initial thickness and outer diameter of preparation are set as constants. With an increase in the radius of a bottom corner of a bottom a wall thickness increases, however at the same time the product becomes unstable. For ensuring the minimum necessary thickness in this place it is necessary to spend excess material in other sections. Extent of thinning of a wall of a product increases with an increase in extent of blowing on a certain local site. As it follows from the results of modeling, for achievement of the minimum necessary uniform thickness of a product it is necessary to change workpiece thickness on height (in this case - to reduce it in the lower and average parts). This method of calculation of a necessary profile of thickness of preparation allows to reach uniformity of thickness of walls of the product. For this purpose workpiece on height breaks into conditional nodes, in each of which the necessary thickness of workpiece depending on the calculated product wall thickness in the corresponding point is defined by iteration.The interrelation between the workpiece, a finished product and the distribution of thickness in its walls is defined.
  • Ескіз
    Документ
    Об уравновешивании рабочего органа укладочных машин
    (1990) Сторижко, Иосиф Иванович; Ковалев, Александр Иванович
    Представлены результаты аналитических исследований операций машинной укладки (подъем слоя упаковок и вывод рабочего органа из тары-оборудования) и график снижения максимальных значений нагрузок в зависимости от коэффициента динамичности системы для различных сочетаний масс противовеса и рабочего органа. The Presented results of the analytical operation researches of the machine packing (the ascent layer packing and conclusion worker organ from tare-equipment) and graph of the reduction of maximum importances of the loads depending on dinamic system factor for different combinations of the masses of the counterweight and worker of the organ.
  • Ескіз
    Документ
    Механизация укладки подового хлеба в контейнеры М-06-В
    (1983) Кизлер, Евсей Хаимович; Коломейский, Борис Моисеевич; Рафалович, Михаил Григорьевич; Сень, Г. С.; Малиновский, Виталий Васильевич
    В статье рассмотрен принцип действия и преимущества автомата для укладки хлеба в лотки, дано его описание и схема работы. In the article the author considers the principle of action and the advantages of the automatic machine for packing bread trays, given its description and scheme of work.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование процесса торможения каретки укладчика горизонтального типа для бутылок
    (1983) Соколенко, Анатолий Иванович; Каляндра, В. В.; Татанашвили, З. Т.; Юхно, Михаил Иванович; Валиуллин, Геннадий Раифович
    Приведены результату аналитических исследований процесса торможения каретки укладчика горизонтального типа для бутылок. Получены зависимости для определения выбега каретки при заданной скорости контакта с упором и уравнения для определения пути выбега и время выбега каретки с подпружиненною планкою упора.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні модулі обладнання для пакування в’язких продуктів. Частина 2
    (2005) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Голоперов, Ігор Вікторович
    Представлено аналіз конструктивних варіантів виконання функціональних модулів пакувального устаткування для в'язких харчових продуктів з метою вибору найбільш перспективних варіантів з точки зору матеріало- і енергоємності, складності виробництва і використанні їх при створенні нового устаткування Проведена класифікація типових функціональних модулів устаткування для упаковки продукції в споживчу тару. Результати досліджень стануть основою для вибору головних напрямів розвиток функціональних модулів пакувального устаткування цього типу. The present functional modules analysis of the equipment will effort an opportunity to select the most perspective execution devise in respect to responsibility, production, material and power saving as well as to realize the flexibility in composition with new equipment creating. Here is given, in the article the analysis and classification of the typical equipment functional modules for the ductile products packaging in customs pack. The researches results are the base for main directions choice of the functional modules development.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні модулі обладнання для пакування в’язких продуктів. Частина 1
    (2005) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Голоперов, Ігор Вікторович
    Представлено аналіз конструктивних варіантів виконання функціональних модулів пакувального устаткування для в'язких харчових продуктів з метою вибору найбільш перспективних варіантів з точки зору матеріало- і енергоємності, складності виробництва і використанні їх при створенні нового устаткування Проведена класифікація типових функціональних модулів устаткування для упаковки продукції в споживчу тару. Результати досліджень стануть основою для вибору головних напрямів розвиток функціональних модулів пакувального устаткування цього типу. The analysis of structural variants of functional modules packaging equipment for viscous food products in order to select the most promising options in terms of material and energy, complexity of production and use them to create new equipment The classification of typical functional modules of equipment for packaging in consumer packaging . The results will form the basis for selecting the main directions of development of functional modules packaging equipment of this type.