Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Цифровізація системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості(2024) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті розглянуто основні тенденції цифровізації системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості в частині моніторингу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів, що впливають на стан охорони праці. Розглянуто сервісні та програмні продукти з охорони праці, виконано аналіз їх функціональності, використання, можливості синхронізації єдиного інформаційного середовища СУОП харчових підприємствДокумент Формування кадрового резерву як інструменту мотиваційного менеджменту(2021) Грищенко, Діана Григорівна; Кайданович, Владислав ВасильовичУ статті представлено результати визначення теоретичної та практичної сутності кадрового резерву як невід’ємного елементу підприємства, окреслено основні етапи його формування. Охарактеризовано поділ кадрового резерву та види кадрового резерву за часом призначення. Окреслено значення кадрового резерву як мотиваційного інструменту, що має своє відображення у багатьох мотиваційних теоріях, які певною мірою доводять мотиваційну ефективність кадрового резерву. Проаналізовано досвід формування кадрового резерву в ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» і визначено, що основним способом формування резерву є навчання працівників на посади завідувача відділу, заступника керуючого, керуючого магазином. На основі зарубіжного досвіду формування кадрового резерву, а саме методу поділу працівників на «кар’єрних» та «некар’єрних», було розроблено авторську схему формування кадрового резерву з урахуванням особливостей підприємства.Документ Узагальнення методичних підході в до організації обліку оплати праці(2001) Ткаченко, Надія МарківнаУ статті узагальнено методичні підходи до організації обліку праці, залежність розміру заробітної плати від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства. Визначено головні завдання обліку праць на державних, акціонерних та інших підприємствах, облік використання робочого часу, завдання табельного обліку, розподіл зарплатні між членами бригади, понаднормова робота, робота у святкові дні, допомога в разі тимчасової непрацездатності, нормуванні в поєднанні з іншими елементами організації праці. This article summarizes the methodological approaches to accounting for labor, wage dependent on the complexity and the conditions of work, professional qualifications of employees, the results of its work and business enterprises. The Main task of accounting for public works, and other joint enterprises, accounting for the use of work time, task timecard, the distribution of wages among team members, overtime, work on holidays, assistance in case of temporary disability, normalization in combination with other elements of work organization .