Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Стан проблеми тютюнопаління серед студентів перших курсів ЗВО(2022) Хоміцька (Ляшенко), Валентина Миколаївна; Підвальна, Олена Василівна; Булейченко, Олена ВолодимирівнаКуріння у всіх його проявах (сигарети, сигари, біді, трубочний тютюн, кальян, нюхальний тютюн, снюс, бетель, квід),а також вплив продуктів його згоряння на тих, хто не палить (пасивне або вимушене паління), значно підвищують захворюваність і передчасну смертність, що спричиняються більш як 20 різними хворобами.Фізична та психологічна залежність від нікотину розвивається набагато швидше, ніж від алкоголю. Паління цигарок негайно впливає на організм людини та створює довгострокові ефекти. Негайний вплив є наслідком збільшення рівня адреналіну в крові та полягає у збільшенні частоти серцевих скорочень на 30%, артеріального тиску – на 5-10 мм рт. ст., уповільнення периферичного кровообігу, яке спричиняє зниження температури верхніх і нижніх кінцівок. Smoking in all its manifestations (cigarettes, cigars, calamities, pipe tobacco, hookah, snuff, snus, betel, quid), as well as the impact of its combustion products on non-smokers (passive or forced smoking), significantly increase the incidence and premature deaths caused by more than 20 different diseases. Physical and psychological dependence on nicotine develops much faster than on alcohol. Cigarette smoking immediately affects the human body and creates long-term effects. Immediate exposure is a consequence of increased levels of adrenaline in the blood and is to increase heart rate by 30%, blood pressure - by 5-10 mm Hg. Art., slowing of peripheral blood circulation, which causes a decrease in temperature of the upper and lower extremities.Документ Healthy lifestyle behaviors among university students in Ukraine(2018) Yakymenko, Igor; Tsybulin, Alexander; Shapovalov, YevheniiМета роботи. Вивчити прихильність студентів українських університетів здорового способу жізні.Матеріали і методи. Методом добровільного анонімного анкетування проведена оцінка прихильності студентів двох університетів київського регіону (n = 211) здоровому способу жізні.Результати. виявлено; що серед студентів віком від 17 до21 року; зайва вага мають 7; 1% студентів; значна частьмолодежі; особливо хлопці (74; 7%); систематично занімаютсяфізіческімі вправами. Разом з тим; 25; 6% студентовкурят і 61; 6% вживають алкоголь (хоча б іноді). Менееполовіни опитаних вживають овочі і фрукти в достатній-ном кількості і молочні продукти щодня. Понад 70% сту-дента допускають негативний вплив навколишнього середовища на іхздоровье і визнають недостатнє матеріальне забезпеченнярозроблений кращої прихильності до здорового способу жізні.Виводи. В цілому студентська молодь в Україні має біль-шую прихильність до здорового способу життя; ніж старше поколінння; але куріння і споживання алкоголю залишаються серйозною загрозою для її здоров'я.Objective. To study the commitment of students of Ukrainian universities to a healthy lifestyle. Materials and methods. The method of voluntary anonymous questioning assessed the commitment of students of two universities in the Kiev region (n = 211) to a healthy lifestyle. Results. Revealed; that among students aged 17 to 21 years; overweight are 7; 1% of students; a significant part of the youth; especially guys (74; 7%); systematically engaged in physical exercises. At the same time; 25; 6% of students smoke and 61; 6% drink alcohol (at least sometimes). Less than half of those surveyed consume enough fruits and vegetables and dairy products daily. More than 70% of students admit a negative environmental impact on their health and admit insufficient material support for a better commitment to a healthy lifestyle. Conclusions. In general, students in Ukraine have a greater commitment to a healthy lifestyle; than older generation; but smoking and alcohol consumption remain a serious threat to her health.Документ Дослідження повітророзподілення в тунельних камерах теплової обробки ковбасних виробів(2013) Бабанов, Ігор ГеннадійовичОднією з необхідних умов підтримання якості і зменшення втрат маси м'ясних продуктів, в тому числі сирокопчених ковбас, під час термообробки повітряним, пароповітряним і димоповітряним середовищами є рівномірне розподілення температурних, вологісних і швидкісних полів середовища, яке передає тепло, в робочому об'ємі камер. Рівномірність розподілення середовища, яке передає тепло, залежить від способу і конструкції системи повітророзподілення. One of the necessary conditions for maintaining the quality and reduce the weight loss of meat products, including smoked sausages, during the heat treatment of air, steam-air and smoke-environments is the uniform distribution of temperature, humidity and velocity fields heat transfer medium in the working volume of the chamber. The evenness of the heat transfer medium, depends on the method and design of air distribution system.Документ Термообработка сырокопченых колбас в камере с пульсационной подачей рабочей смеси(1987) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Суханова, Светлана Ильинична; Белоусов, A. A.; Авилов, В. В.; Чудля, Л. И.; Мазуренко, Александр ГригорьевичОбъединение процессов копчения и сушки сырокопченых колбас с использованием прогрессивных методов обработки направлено на интенсификацию технологических процессов и создание автоматизированного высокоэффективного оборудования. Association of smoking and drying processes raw sausages using advanced processing techniques aimed at intensification of technological processes and the creation of highly automated equipment.