Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування параметрів процесу фільтрування при освітленні напою типу «Комбуча»
    (2024) Удодов, Сергій Олександрович; Савчук, Роман Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр Миколайович
    Для дослідження освітлення ферментованого напою типу «Комбуча» використані методи фізичного (виробничий експеримент) і обчислювального моделювання в пакеті Solid Works, додаток Flow Simulation. Тривалість процесу фільтрування і якість освітленого напою суттєво залежать від розміру пор фільтраційного кар¬тону і температури напою. При використанні фільтра Colombo 18 рекомендовані значення пор становлять 10 мкм. За цих умов не змінюється якість напою, збе¬рі¬гається його товарний вигляд і подовжується термін зберігання. Найбільш ефек¬тивно процес фільтрування відбувається протягом 60...90 хв, при цьому отри¬му¬ють 500...600 л відфільтрованого напою.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення конструкції дозувально-наповнювального пристрою для безалкогольних напоїв
    (2024) Онасенко, Станіслав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    Підвищення ефективності роботи фасувально-закупорювального агрегату досягається шляхом заміни конструкції блоку розливу, а саме визначенням оптимальної відстані від верху горлечка до юбки, що впливає на форму потоку води, рівень завихреності та піноутворення. Для виконання обчислювальних експериментів спочатку було спроектовано дозувально-наповнювальний пристрій на базі створених 3D моделей деталей. Пристрій має дві робочі позиції, перемикання між якими реалізовано шляхом керування зв’язками у конфігурації складальної одиниці. Також з допомогою управління конфігураціями деталей було реалізовано зміну розмірів пружини при перемиканні положення дозувально-наповнювального пристрою. На основі проведеного дослідження, в результаті аналізу структури потоку води та рівня його завихреності, а також активності піноутворення рекомендується конструкція фасувального пристрою, у якому відстань від горлечка пляшки до юбки становить 40 мм, що забезпечує ефективність наповнення пляшки газованою водою.
  • Ескіз
    Документ
    Імітаційне моделювання процесу тонкого подрібнення м’ясної сировини
    (2024) Новицький, Владислав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    Для створення раціональної конструкції обладнання для тонкого подрібнення м’ясної сировини, обґрунтування доцільних режимів його роботи проведено імітаційне моделювання процесу її оброблення в програмі Solid Works Flow Simulation. Для визначення доцільних видів подрібнюючих пристроїв та раціонального режиму їх роботи було промодельовано процес при різних типах ріжучого механізму при зміні частоти обертання ножів. Моделювання показало, що найбільше значення завихреності спостерігається при частоті обертання ножів 2200 об/хв. Високі швидкості забезпечують якісне подрібнення, але призводять до значних витрат енергії. При зниженні частоти обертання завихреність знижується, причому темпи її зменшення падають. Тому доцільно використовувати частоту обертання ножів на рівні 2120 об/хв, що забезпечить достатню якість продукту. Доцільно використовувати ріжучий механізм, що складається з решіток з діаметром отворів 3 мм і 6 мм та двома різними ножами (з трьома лезами та чотирма лезами).
  • Ескіз
    Документ
    Determining the expediency of using protein-polysaccharide complexes based on dairy and vegetable proteins in the technology of butter pastes
    (2020) Yushchenko (Gonchar), Natalia; Bandura (Kuzmyk), Uliana; Kochubei-Lytvynenko, Oksana; Yatsenko, Olga
    Обґрунтовано доцільність використання молочних білків у технології масляних паст, сухого молочно-білкового концентрату та сухого сироваткового білкового концентрату. Встановлено, що використання білково-полісахаридних комплексів у технології масляних паст дозволяє можна знизити калорійність продуктів на 2...3 % і підвищити харчову цінність за рахунок збільшення вмісту білка до 8,2 %. Введення сухого порошку чорниці та білкового ізоляту гороху дозволяє збагатити продукт комплексом біологічно активних та мінеральних речовин. Соціальний ефект від впровадження у виробництво нових видів масляних паст полягає в покращенні структури харчування населення за рахунок вживання нежирних аналогів вершкового масла, збагачених білком і мікроелементами чорниці. Це допоможе зміцнити здоров’я та запобігти мікроелементозалежним захворюванням.