Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Methods of correcting errors during the operation of the drive of valves(2016) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Kryvoplias-Volodina, LiudmylaTo ensure reliable operation of the valves it is necessary to lay the conditions for management at the stage of selecting and designing. Control system electric pneumatic (EPC) ensure smooth and reliable operation of mechanisms in many areas of technology today. Functional capabilities of modern EPP are determined by the characteristics of the applied management systems in many ways, as well as the parameters of the power part.Документ Шляхи підвищення ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами(2015) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович; Савчук, Олександр СергійовичОтримано результати по використанню в якості привода позиціонера серії SL для управління пропускною характеристикою трубопровідної запірної арматури з урахуванням ходу і тиску в пневмосистемі. Дослідження проводилися на основах гідродинаміки несталого руху рідини, математичної теорії обробки експериментів, застосування формалізованого опису послідовності процесу керування запірно-регулюючою арматурою. Результати дають можливість підвищити експлуатаційні властивості транспортної системи трубопровідної магістралі для технологічних процесів, у тому числі і харчових підприємств. The results of using the SL series positioner as an actuator to control the flow characteristic of pipeline valves, taking into account the stroke and pressure in the pneumatic system, were obtained. The research was conducted on the basis of the hydrodynamics of unsteady fluid motion, mathematical theory of experimental processing, application of a formalized description of the sequence of the control process of shut-off and control valves. The results make it possible to improve the operational properties of the pipeline transportation system for technological processes, including food processing.