Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Development of biometric identification using system neural networks
    (2018) Hrybkov, Serhii; Chornobai, Kateryna
    The use of the created system of biometric identification is very broad and focused on state and commercial facilities with limited funding, such as kindergartens, schools, universities, hospitals, etc. One of the directions of using this system is its use for authentication in modern web-applications and for access to commercial wireless local area networks Wi-Fi, which will become an additional protection against unauthorized access.
  • Ескіз
    Документ
    Идентификация процесса функционирования технологического комплекса
    (2014) Ладанюк, Анатолий Петрович; Бойко, Регина Олеговна; Смитюх, Ярослав Владимирович; Школьна, Елена Валентиновна
    Технологические комплексы относятся к сложным организационно - технологическим системам, которые составляют один класс объектов управления и характеризуются рядом признаков: многомерность, нестационарность, нелинейность, нечеткость и неопределенность информации, участие в процессе управления человека - принимающего решение и т.д.. Кроме того, ТК всегда состоят из подсистем, которые описываются своими моделями, характеризуются своим критериям управления и ограничениями на ресурсы. Technological systems are complex organizational - technological systems, which constitute one class of control objects and are characterized by a number of features: multi-dimensional, non-stationary, non-linearity, the vagueness and uncertainty information, participate in the management of the individual - the decision-maker, etc. .. In addition, TC always consist of subsystems, which are described by their models, characterized by their management criteria and constraints on resources.
  • Ескіз
    Документ
    Сравнительный анализ жирнокислотного состава традиционных и экзотических видов сырья
    (2011) Пешук, Людмила Васильевна; Радзиевская, Ирина Геронтьевна; Кищенко, Владимир Анатольевич; Левчук, Ирина Владимировна
    В данной статье приведены изучен состав компонентов нетрадиционной мясного сырья, показаны факторы, влияющие на точность хроматографического определения состава жирных кислот. Сосредоточено на проблеме цис-транс изомерии и возможности идентификации отдельных групп изомеров. Представлен состав жирных кислот наиболее распространенных в Мьянме промышленности жиров традиционных сельскохозяйственных и экзотических животных, что позволяет использовать приведенные данные в производстве новых мясных продуктов повышенной биологической ценности. In this article the composition of the studied components of alternative raw meat, showing the factors affecting the accuracy of the chromatographic determination of the fatty acid composition. Focused attention on the problem of cis-trans isomerism and identify opportunities of certain groups of isomers. The present composition of the fatty acids most common in Myanmar traditional agricultural industry fat and exotic animals, allowing the use of the data in the new production of meat products of high biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование качественных показателей сырья мясоперерабатывающей отрасли Украины
    (2013) Иванов, Сергей Витальевич; Шевченко (Кишенько), Ирина Ивановна; Крыжова (Венглюк), Юлия Петровна
    В связи с тем, что выращивание скота и свиней в условиях гиподинамии и промышленного интенсивного откорма, направленного на увеличение мясной массы животного, привело в наше время к кардинальным изменениям в качестве мяса, проводимые нами исследования были направлены на оценку качественных показателей говяжьих и свиных полутуш по основным показателям химического состава – содержанию влаги, белка и жира [1, 2]. Для исследований было отобрано сырье различных регионов Украины, а именно говядина II категории упитанности, высшего и первого сортов, и свинина II категории упитанности, нежирная и полужирная, в охлажденном состоянии со сроком хранения 48–72 часа. Исследования показали, что в мясе свинины и говядины большинства регионов Украины содержание влаги выше нормы до 7,8 %, содержание белка выше нормы до 6,3 %, содержание жира меньше нормы до 9,7 %. Based on the fact that these days the raising of cattle and pigs under conditions of hypodynamy, as well as in the context of industrial intensive fattening, aimed at increasing the meat of an animal weight, has led to profound changes in the quality of meat, a research was conducted to evaluate the quality indicators of beef and pork sides of the whole body, including chemical composition, moisture content, protein and fat. For the research of raw meat samples were selected from different regions of Ukraine. These included the highest quality (prime) and first grade, body weight category II beef, and lean and bold fat, body weight category II pork. The meat had been refrigerated and stored for 48–72 hours. The results showed that in the meat of pork and beef from the majority of regions of Ukraine the content of moisture was above the norm by 7.8 %; the content of protein exceeded the norm by 6.3 %, and the content of fat was found to be less by 9.7 % than average.
  • Ескіз
    Документ
    Theoretical statutes in relation to expert evaluation of commodities
    (Achieving Com-modity & Service Excellence in the Age of Digital Converge-nce, Suwon, Korea, 2008) Artyukh, Tatiana
    The thesis researches the problem of the development of theoretical and methodological fundamentals of the commodity examination of jewellery valuables, in particular, conceptual apparatus, principles and methods. The analysis of specialized and departmental examination was done, their difference from commodity examination was shown.
  • Ескіз
    Документ
    Жиры в составе современных функциональных мясных продуктов
    (2012) Пешук, Людмила Васильевна; Радзиевская, Ирина Геронтьевна; Штык, Ирина Ивановна
    Приведены данные о жирнокислотном составе жиров традицыонных сельськохозяйственных и экзотических видов животных. Описана эссенциальная роль полиненасищенных жирных кислот. Сосредоточено внимание на проблеме жирнокислотной сбалансированности рациона питания и транс-изомеризации жирных кислот животного происхождения.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування капілярного електрофорезу для ідентифікації в насінні соняшнику гербіцидів класу хлорфеноксикарбонових кислот
    (2009) Левчук, Ірина Володимирівна; Осейко, Микола Іванович
    Запропонований метод капілярного зонального електрофорезу для ідентифікації та кількісного визначення гербіцидів групи 2,4-Д феноксикарбованих кислот в насінні соняшнику. Показано, що цей метод має суттєву перевагу над іншими аналітичними методами.