Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування складу кисломолочного напою для харчування спортсменів(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі розглянуті сучасні аспекти створення напоїв для спортсменів. На основі проведеного аналізу обґрунтовано вибір кисломолочного напою як перспективної основи для збагачення функціональними інгредієнтами. Показано необхідність використання сполук кальцію у спортивному харчуванні, обґрунтовано вибір лактату кальцію як збагачувача, встановлені оптимальні умови його підготовки та внесення у харчову основу. The paper discusses the modern aspects of creating drinks for athletes. Based on the analysis, the choice of a fermented milk drink as a promising basis for enrichment with functional ingredients is substantiated. The necessity of using calcium compounds in sports nutrition is shown, the choice of calcium lactate as an enrichment agent is substantiated, the optimal conditions for its preparation and adding into the food base are established.Документ Шляхи покращення консистенції кефіру(2007) Кравцова, Олена Валеріївна; Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Білецька, В. М.; Попова, Валентина ОлександрівнаВизначено вплив підвищення масової частки сухих речовин на консистенцію кефіру. Проведено оцінку консистенції дослідних зразків кефіру за органолептичними та реологічними показниками.Документ Якість кисломолочного напою залежно від способу збагачення його харчовим волокном «фіброгам»(2009) Кравцова, Олена Валеріївна; Скорченко, Тетяна АнатоліївнаУ статті розглянуто можливі способи збагачення кисломолочного напою харчовим волокном «фіброгам». Визначений вплив технологічних прийомів на показники якості дослідних кисломолочних напоїв. Розроблено комплексний показник якості кисломолочного напою з харчовим волокном «фіброгам».