Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Інформаційна технологія реалізації теоретико-ігрового підходу в задачах ціноутворення харчового підприємства(2020) Загоровська, Лариса Григорівна; Стрелець, Євгенія; М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена ВалеріївнаЗапропоновано метод розв’язання задачі визначення оптимальної ціни на продукцію харчового підприємства, заснований на використанні теоретико-ігрового підходу. Показано, що розроблені моделі та відповідні критерії вибору дадуть можливість врахувати кожен фактор, що впливає на обсяг продажів, та розрахувати кілька варіантів ціни із можливістю вибору оптимального з них. Встановлено, що використання теоретико-ігрового підходу з залученням зазначених технологій є ефективним методом розв’язання задачі визначення оптимальної ціни на продукцію харчового підприємства. Для отримання адекватних експертних оцінок ринкової ситуації запропоновано використовувати поєднання сучасних інформаційних технологій сховищ даних, багатовимірного аналізу та технологію Data Mining. Такий підхід забезпечує доступ до будь-яких точок сховища даних і дозволяє вибирати й представляти інформацію у деталізованому або агрегованому вигляді. Особливо слід зазначити, що завдяки використанню OLAP-кубів та створених на їх основі прозорих багатовимірних моделей даних, аналітики можуть оперативно аналізувати розділену багатовимірну інформацію за різними зрізами в реальному масштабі часу. За результатами аналізу продажів за попередні періоди — рік, місяць, квартал — та, враховуючи вплив актуальних ринкових чинників, можна розрахувати показники попиту на кожен вид продукції при встановленій ціні на заданий період. Загалом, запропонована інформаційна технологія, що поєднує використання теоретико-ігрових моделей та інтелектуального аналізу даних, значно підвищує якість процедур прийняття рішень щодо встановлення оптимальних цін на асортиментний ряд продукції харчового підприємства. Обґрунтування цього твердження базується на результатах попередніх випробувань розробленого програмного модуля, що реалізує запропонований підхід, на типовому м’ясопереробному підприємстві.Документ Development of information technology for supporting the process of adjustment of the food enterprise assortment(2018) Kharkyanen, Olena; Hrybkov, Serhii; M'yakshylo, Olena; Kostikov, NicholayThe object of the research is the process of managing the production of products at the multi-choice food company. The subject of the study is the application of methods of data mining to support the process of adjusting the assortment of products. As a result of the study, the information technology has been developed, which includes adapted methods of data mining. The use of this technology will improve the efficiency of economic activity of enterprises. This is achieved by reducing the cost of the product itself. The proposed technology can be used both in the food industry and in other branches of production.Документ Моделювання процесу моніторингу i планування собівартості продукції багатономенклатурного харчового підприємства(2015) М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена Валеріївна; Грибков, Сергій ВіталійовичУ статті розглянуто концептуальне моделювання предметної області як основу для розробки системи підтримки прийняття рішень планування продукції багатономенклатурного харчового підприємства. In this article we will introduce the subject area conceptual modeling as the foundation for decision-making support system designing for the multi-product food enterprise production planning.Документ The problems of technological monitoring in the control of industrial enterprise(2013) Kyshenko, VasilThe problems of technological processes monitoring in the control of in-dustrial enterprises were considered by the example of the sugar industry. The problems and methods of technological information processing and analysis based on modern informational technologies were described. The role of informational and analytical systems of technological monitoring in the structure of the automated control systems was determined.