Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Tunneling conductance of the s – wave and d- wave pairing superconductive graphene – normal graphene junction(2019) Korol, AnatoliyWithin the framework of the Blonder – Tinkham-Klapwijk formalism we calculate and analyze the conductance of the normal graphene – s-wave and independently d-wave pairing superconductive graphene junction. The eigenfunctions, the Andreev and the normal reflection rates are obtained by solving the Dirac – Bogoliubov – de Gennes equations. We consider the options of gapless and gapped graphene for both cases: – s-wave and independently d-wave.Документ Conductivity of the junction: d-wave pairing superconductive graphene — normal graphene with different Fermi velocity(2018) Korol, Anatoliy; Medved, Nataliya; Vyshniak, Volodymyr; Litvynchuk (Vorontsova), SvitlanaIn recent years, much attention has been paid to the study of graphene and various graphene-based structures. This is due to non-trivial properties of graphene, such as a linear dispersion law for the quasi-particles, whose behavior at low energies is described by an equation similar to the DiracWeyl one, unusual quantum Hall effect, the property of chirality, the Klein tunneling, high mobility, ballistic transport etc. [1, 2]. It should also be borne in mind that graphene is a promising material in modern electronics in terms of replacing the silicon technology, the development of which has reached its limit, for the graphene one. One of the priority directions is to study the various possibilities of controlling the energy spectrum of the graphene-based structures.Документ Ефективна електрична провідність гетерогенних середовищ у змінному електричному полі(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим Семенович; Гуцалюк, Валерій МихайловичОднією з основних труднощів при розрахунку ефективних електро-динамічних характеристик гетерогенних середовищ у змінному полі є необхідність застосування для аналізу повної системи рівнянь Максвелла для кожної зі складових фаз. Навіть при розгляданні гетерогенних середовищ порівняно простої структури розрахунок електричних полів та їх усереднення на основі системи викликає суттєві математичні труднощі які можуть бути виключені шляхом використання наближених неідеальних провідникових середовищ - неідеальних діелектриків.Документ Изменение теплофизических характеристик сырокопченых колбас при их производстве(1986) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Мазуренко, Александр Григорьевич; Коломиец, Дмитрий Петрович; Минаев, Александр ИвановичДанные изменений теплофизических характеристик - объемной теплоемкости и теплопроводности сырокопченых колбас, необходимых для расчета технологических параметров процесса производства. These changes in thermal characteristics - volumetric heat capacity and thermal conductivity of dry sausage needed to calculate the technological parameters of the production process.Документ Определение теплопроводности экстракта топинамбура(1997) Бессараб, Александр Семенович; Украинец, Анатолий Иванович; Шутюк, Виталий ВладимировичВ статье приведены результаты исследований по определению теплопроводности экстракта топинамбура. Авторами приведена математическая зависимость теплопроводности экстракта топинамбура от изменения концентрации и температуры. In the article presents the results of studies to determine the thermal conductivity of artichoke extract. The authors of the mathematical relationship artichoke extract heat from the changes in concentration and temperature.Документ Електрометрія молочних продуктів(1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН. Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.Документ Вплив рецептурних компонентів на теплофізичні властивості молочних продуктів(2010) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаПроведено аналітичний огляд використання ТФХ молочних продуктів для визначення технологічних параметрів і режимів виробничих процесів та якості готової продукції.