Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Малі форми господарювання як чинник конкурентоспроможності АПК України(2011) Піменова, Олена ВолодимирівнаДосліджено значущість розвитку малих форм господарювання для ефективної діяльності аграрного сектору України. Визначено основні переваги господарювання заснованого на засадах органічного землеробства та на концепції «Філософії господарства». Обґрунтовано важливість розвитку фермерських господарств в Україні.Документ Пріоритети розвитку потенціалу конкурентоспроможності молокопереробних підприємств України(2011) Гура, Вікторія ЛеонідівнаУ статті запропоновані пріоритетні напрями розвитку потенціалу конкурентоспроможності вітчизняних молокопереробних підприємств за рахунок усунення проблеми сезонності виробництва молока, будівництва сучасних фермерських господарств, контролю якості молочної продукції на усіх етапах її виробництва, використання ефективних технологій енергопостачання.Документ Тунець: огляд світового ринку(2014) Дітріх, Ірина ВікторівнаПроаналізовано стан світового промислового вилову тунця, а також рівень цін, процеси та тенденції основних ринків збуту, висвітлені заходи щодо запобігання виснаження запасів світової популяції тунця. The state of the world's industrial tuna catches, as well as the level of prices, processes and trends in major markets, highlighted measures to prevent the depletion of the world population of tunaДокумент Сучасні підходи до державного регулювання продовольчої політики(2015) Тараненко, Ганна ГеннадіївнаУ статті розглянуто підходи до державного регулювання продовольчої політики на сучасному етапі. Проаналізовано світові тенденції та існуючі методи й інструменти державного регулювання продовольчої політики. Визначено, що за наявності вагомих аргументів на користь державного втручання і водночас дотримання концепції вільного ринку оптимальним варіантом видається ефективне поєднання інструментів державного регулювання та принципів ринкової економіки для розвитку національного аграрного виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та соціальної підтримки населення сільських територій.