Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив гібридних дріжджів на склад і світопоглинальну здатність мелясних бражок (Повідомлення 1)(1972) Суходол, Вікторія Хомівна; Шевченко, Анатолій Маркович; Куц, Анатолій МихайловичДоведено, що накопичення спирту та його домішок знаходиться в прямій залежності від гібридних дріжджів, їх генеративної здатності та тривалості бродіння. Гібридні дріжджі 13, 67, 93, 86, 105, 202 сприяють підвищеному накопиченню в бражках альдегідів, сивушного масла і особливо кислот. Вміст летких азотистих речовин при цьому знижується, а ненасичених сполук залишається однаковим з контролем. Бражні дистиляти інтенсивно поглинають світло в УФ-області спектру. Спектрограми ідентичні спектрами поглинання спирту-сирцю, виробленого з меляси, але спостерігається відхилення в положенні максимумів і мінімумів. It is shown that the accumulation of alcohol and its impurities is directly dependent on hybrid yeast, their generative capacity and duration of fermentation. Hybrid yeast 13, 67, 93, 86, 105, 202 contribute to increased accumulation in brachah aldehydes, fusel oils and acids especially. The content of volatile nitrogenous substances decreases, and unsaturated compounds remains the same with the control. See the distillates intensively absorb light in the UV region of the spectrum. Spectrograms are identical absorption spectra of the crude alcohol vyrabotannoi from molasses, but there's a shift in the position of maxima and minima.Документ Разработка способа применения препарата Фруктоаваморин Г10Х при производстве спирта из мелассы(1985) Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория ФоминичнаИзучено влияние расхода и времени внесения препарата Фруктоаваморин Г10Х на выход спирта и биомассы дрожжей. Установлено, что наиболее эффективным с точки зрения выходу спирта и биомассы является использование препарата Фруктоаваморин Г10Х на стадии дрожжегенерирования в количестве 5-10 ед. фермента β-фруктофуранозидазы на 1 г сбраживаемых сахаров сусла. Установлена зависимость между увеличением выхода спирта и содержанием рафинозы в мелассе. Применение препарата Фруктоаваморин Г10Х не вызывало резких отклонений в составе летучих примесей спирта по сравнению с контролем. При этом в опытных бражках найдено больше высших спиртов, альдегидов и сложных эфиров, а летучих кислот и ненасыщенных соединений меньше, чем в контрольных. The influence of flow rate and time of application of the preparation Fructawamorin G10X on the yield of alcohol and yeast biomass. It is established that the most effective from the point of view of the output of the alcohol and biomass JW is the use of the drug Protoanemonin GH under draggestureevent in the amount of 5-10 units of enzyme β-fructofuranosidase of 1 g of fermentable sugars in the wort. The dependence between the increase in alcohol yield and the content of raffinose in molasses. The drug Protoanemonin GH did not cause drastic deviations in the composition of volatile components of alcohol compared with the control. In the experimental brachah found more higher alcohols, aldehydes and esters, and volatile acids and unsaturated compounds of less than controls.Документ Применение β-фруктофуранозидазы в производстве спирта(1977) Суходол, Виктория Фоминична; Куц, Анатолий Михайлович; Добролинская, Г. М.; Почикаева, Н. Н.Исследовали влияние препарата Фруктаваморин Г10х на процесс сбраживания мелассного сусла, накопление спирта, биомассы, вторичных и побочных продуктов брожения. Установлено, что применение препарата Фруктаваморин Г10х повышает выход спирта на 0,4 дал из 1 т условного крахмала за счет более полного выбраживания сахаров мелассы. Experiments were carried out to study the effect of the preparation Fructawamorin Gl0x on the fermentation of molasses wort and accumulation of alcohols, biomass, se¬condary and side fermentation products. The use of Fructawamorin GlOx increased the alcohol yield by 0,4 decalitres dal per 1 ton of comparison starch to occur due to a more complete fermentation of molasses sugars.Документ Влияние расы дрожжей на выход спирта и потери с побочными продуктами при сбраживании мелассы(1976) Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория Фоминична; Мальцев, Петр МихайловичИсследовали влияние гибридных рас дрожжей на выход спирта и потери с побочными продуктами брожения, биомассой и несброженных сахарами при сбраживании мелассного сусла по сравнению с дрожжами расы В. Установлено, что независимо от расы дрожжей основное количество сахара мелассы расходуется на образование спирта, биомассы и глицерина. На образование побочных продуктов брожения используется всего 0,7-0,9 % исходного сахара сусла. We investigated the effect of yeast hybrid races on yield loss from alcohol and by-products of fermentation, biomass and sugars during fermentation molasses wort compared with yeast race В. Рroved that, most sugar is consumed in the formation of alcohol, biomass and glycerol. The remaining by-products of fermentation used only 0,7-0,9 % of sugar wort.Документ Исследование влияния препарата Фруктоавморин Г10х на процесс сбраживания мелассного сусла(1977) Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория Фоминична; Почикаева, Н. Н.; Мальцев, Петр Михайлович; Яровенко, В. Л.; Серова, Ю. З.; Добролинская, Г. М.Исследовали влияние препарата Фруктаваморин Г10х на процесс сбраживания мелассного сусла, накопление спирта, биомассы, вторичных и побочных продуктов брожения. Установлено, что применение препарата Фруктаваморин Г10х повышает выход спирта на 2—5 л из 1 т условного крахмала за счет более полного выбраживания сахаров мелассы. При применении препарата Фруктаваморин Г10х в зрелых бражках наблюдалось повышенное содержание дрожжевых клеток, высших спиртов, альдегидов и сложных эфиров по сравнению с обычными условиями брожения. Experiments were carried out to study the effect of the preparation Fructawamorin GlOx on the fermentation of molasses wort and accumulation of alcohols, biomass, secondary and side fermentation products. The use of Fructawamorin GlOx increased the alcohol yield by 2 to 5 l per 1 ton of comparison starch. By paper chromatography this was shown to occur due to a more complete fermentation of molasses sugars. The use of Fructawamorin GlOx caused an increased content of yeast cells, higher alcohols, aldehydes and esters in fermented beer as compared with routine methods of fermentation.