Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Internal mechanisms for establishment of the equilibrium state of water-alcohol mixtures in vodka technology
    (2018) Kuzmin, Oleg; Zubkova, Valentyna; Shendrik, Tatiana; Korenets, Yuriі; Kuzmin, Anton; Bilenky, Pavel
    The aim of the publication is to study the mechanism of the establishment of relaxation of water-alcohol mixtures in the main stages of creating vodka in the application of electrochemical activation at the stage of Na-cationization process water softening.Метою публікації є дослідження механізму встановлення релаксації водно-спиртових сумішей на основних етапах створення горілки при застосуванні електрохімічної активації на стадії Na-катіонного зм’якшення технологічної води.
  • Ескіз
    Документ
    Трансформація гідроксильних протонів в процесі створення водно-спиртових сумішей
    (2014) Кузьмін, Олег Володимирович; Мирончук, Валерій Григорович; Топольник, Віра Григорівна
    Експериментально доведена залежність швидкості і характеру встановлення термодинамічної рівноваги, а також отримання оптимальних органолептичних характеристик водно-спиртових сумішей залежно від способу водопідготовки і часу контакту компонентів. Методи: 1Н ЯМР спектроскопія водно-спиртових сумішей, методи оцінки фізико-хімічних та органолептичних показників води, етанолу, водно-спиртових сумішей. The aim of this work is the investigation of transformation mechanisms of hydrogen bonds nets of ethanol and water in the process of making aqueous alcoholic mixtures. Methods: 1Н NMR spectroscopy of aqueous alcoholic mixtures, evaluation methods of physicochemical and organoleptic characteristics of water, ethanol, aqueous alcoholic mixtures. Results: experimental evidence depending speed and nature of thermodynamic equilibrium, and optimum organoleptic characteristics aqueous alcoholic mixtures according to the method of water treatment and contact time components. Scientific novelty: based on this study identified fundamental difference in the behavior of the aqueous alcoholic mixtures received alcohol and water, held various treatments. Practical value: we obtained the system steady and unsteady balance hydroxyl protons in aqueous alcoholic mixtures, which are different in the organoleptic properties.