Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології органічного зефіру на основі рослинного піноутворювача
    (2022) Грицайова, Анна Олександрівна; Гораш, Ольга Анатоліївна; Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна
    У статті наведено результати досліджень можливості повної заміни яєчного білка в рецептурі органічного зефіру на рослинний піноутворювач аквафабу. Для отримання аквафаби використовували зерна нуту, що був вирощений з дотриманням принципів органічного виробництва. Встановлені раціональні параметри приготування аквафаби та досліджені основні її технологічні характеристики. Аналіз показників якості готових зразків органічного зефіру на основі рослинного піноутворювача показав їх відповідність вимогам чинної документації. Розрахований комплексний показник і дегустаційна оцінка виробу свідчать про можливість розширення асортименту зефіру. The article presents the results of research on the possibility of completely replacing egg white in the recipe of organic marshmallows with aquafaba vegetable foaming agent. To obtain aquafaba, chickpea grains were used, which were grown in compliance with the principles of organic production. Rational parameters of aquafaba preparation were established and its main technological characteristics were investigated. Analysis of the quality indicators of ready-made samples of organic marshmallow based on vegetable foaming agent showed their compliance with the requirements of the current documentation. The calculated comprehensive indicator and tasting evaluation of the product indicate the possibility of expanding the assortment of marshmallows.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі
    (2020) Власенко, Ірина Георгіївна; Семко, Тетяна Василівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Борова, Марина Павлівна
    Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачів
  • Ескіз
    Документ
    Назад в майбутне
    (2010) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В статті розглядаються проблеми виготовлення та споживання екологічно чистих та безпечних продуктів харчування та сучасного етапу становлення ринку органічних продуктів. The problems of making and consumption ecologically clean and safe products of feed and modern stage of developing organic products market are examined in the article .