Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Интеграция интеллектуальных технологий в систему управления технологическими процессами приготовления пивного сусла
    (2015) Чернецкий, Николай Владимирович; Кишенько, Василий Дмитриевич
    Обоснована необходимость построения интеллектуальной подсистемы в системе автоматического управления технологическими процессами приготовления пивного сусла. Применение нечеткой логики позволяет в условиях ограниченности и неопределенности информации о характеристиках объекта управления наиболее полно использовать знания эксплутационного персонала в процессе управления. Стратегии управления определяются с помощью нелинейных математических моделей кинетики биотехнологических объектов, а также эвристических правил, заложенных в базе знаний. Приведена структурная схема системы управления процессами приготовления пивного сусла и определены функции отдельных блоков. The necessity of building intelligent subsystems in the system of automatic control of technological processes preparation of wort. The use of fuzzy logic allows, with limited and uncertain information about the characteristics of the control object the fullest use of the knowledge of operational staff in the management process. Management strategies are defined by non-linear mathematical models of the kinetics of biotech facilities, as well as heuristic rules laid down in the knowledge base. The block diagram of the system management process of cooking wort and the functions of individual blocks.
  • Ескіз
    Документ
    Синергетичне управління технологічними процесами приготування пивного сусла
    (2012) Кишенько, Василь Дмитрович; Лобок, Олексій Петрович; Чернецький, Микола Володимирович
    У статті розглядається проблема підвищення ефективності функціонування складного технологічного комплексу виробництва пивного сусла. Наведені методи удосконалення системи управління технологічними процесами виробництва пива шляхом організаціїресурсоощадних керуючих дій на основі принципів нелінійної динаміки. The problem of improving the functioning of complex technological production complex beer wort. The methods improving process control system Brewing by orhanizatsiyiresursooschadnyh control actions on the basis of nonlinear dynamics.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання аттрактивної поведінки технологічних процесів приготування пивного сусла
    (2013) Кишенько, Василь Дмитрович; Чернецький, Микола Володимирович
    У статті розглядається проблема підвищення ефективності функціонування складного технологічного комплексу виробництва пивного сусла. Наведені методи вдосконалення системи управління технологічними процесами виробництва пива шляхом організації ресурсозберігаючих керуючих впливів на основі принципів нелінійної динаміки. The problem of increasing the efficiency of complex technological complex production wort. These methods to improve the process control system of beer production by organizing resource control actions on the basis of principles of nonlinear dynamics.