Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Прогноз урожайності і валового збору основних сільськогосподарських культур в 2015 році(2015) Кравчук, Володимир Іванович; Новохацький, Микола Леонідович; Сердюченко, Надія МиколаївнаПроанализирована сприятливість агрометеорологічних умов осенного періоду 2014 року для росту та розвитку озиних культур та прогнозовані урожайність та валова набір основних сільськогосподарських культур у 2015 році. The analysis of favorable agro-meteorological conditions of the autumn period in 2014 for the growth and development of winter crops and the results of yield and gross harvest forecasting of major crops in Ukraine in 2015 are presented.Документ Прогнозування діяльності підприємств харчової промисловості в умовах ризику(2016) Багацька, Катерина Володимирівна; Шеремет, Олег Олексійович; Розіна, Яна ЕдуардівнаДіяльність підприємств в умовах невизначеності і ризику важко піддається прогнозуванню. Підприємства харчової промисловості, як і інших галузей, відчувають значний вплив зовнішніх макроекономічних факторів, які можуть суттєво вплинути на внутрішні плани і прогнози. Тому кількісна оцінка впливу макроекономічних факторів на галузь сприятиме розробці прогнозів і планів на мікроекономічному рівні. Мета. Розробка моделі впливу макроекономічних факторів на обсяги реалізації підприємств харчової промисловості. Метод. В роботі використані такі методи як: трендовий аналіз, кореляційно-регресійний аналіз і моделювання, використання формалізованих моделей, графічний метод дослідження. Результати. Запропоновано ключові фактори впливу на обсяги реалізації підприємствами харчової промисловості, здійснено їх перевірку на можливість застосування у моделі. Побудовано лінійну регресійну модель впливу макроекономічних факторів на обсяги реалізації продукції харчової промисловості та розроблено прогноз обсягу реалізації галуззю до 2020 року. Introduction. Business activities under uncertainty and risk are complicate for prediction. The Food Industry like other industries are experienced significant macroeconomic impact of external factors. Such factors can greatly affect to internal plans and forecasts. So, quantification of industry’s macroeconomic factors impact will promote the development of forecasts and plans at the microeconomic level. Goal. The purpose of the article is developing a model of the macroeconomic factors impact on sales volumes of the food industry. The Methods. Such techniques as trend analysis, correlation and regression analysis and modeling, formal models application, graphical method of investigation were used in the article. Results. The key impacts on the sales of the food industry were proposed. Verification on their applicability of the model was carried out. We constructed the linear regression model of macroeconomic factors impact on sales of foods. Also forecast of industry sales was made by 2020. Keywords: risk; prognostication; Food Industry; factors; regression model; sales.Документ Выявление предвестников кардинальных изменений состояния сложной динамической системы станции дефекосатурации сахарного завода(2013) Заика, Владимир Иванович; Кишенько, Василий ДмитриевичПредлагается использовать для определения предвестников кардинальных изменений поведения станции дефекосатурации сахарного завода метод фликкер-шумовой спектроскопии. Во временных радах сложной динамической системы были обнаружены низкочастотные шумы, несущие информацию о будущем перерождении, то есть переходе технологического комплекса в новое устойчивое состояние. It is suggested to use the method of flikker-noise spectroscopy for determination of precursors of cardinal changes of conduct the station of defecosaturation of sugar-house. In the temporal rads of the difficult dynamic system were found out nizkochastotnye noises, bearings information about a future regeneration, that passing of technological complex to the new stable state.Документ Автоматизоване керування технологічним комплексом виробництва пива на основі сценарно-цільового підходу(2013) Власенко, Лідія Олександрівна; Місюра, Максим Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичНаведено результати проведення системного аналізу на основі сценарно-цільового підходу для технологічного комплексу (ТК) виробництва пива. В результаті роботи розроблені А- та С-сценарії, проведено імітаційне моделювання за допомогою апарату прографів. The results of leadthrough of analysis of the systems are resulted on the basis of scenario-having a special purpose to approach for the technological complex (TK) of production of beer. As a result of work A- and S-scenarios is developed, an imitation design is conducted by the vehicle of prografiv.Документ Обґрунтування та розробка структури експертної системи підтримки рішень(2011) Нигора, Володимир Миколайович; Ковальова, Наталія Ігорівна; Білецький, Ігор МиколайовичВ статті запропоновані методичні принципи розробки структури експертної системи, прогнозування та прийняття технічних рішень.