Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Improving of thermohydraulic method for calculation of steam contact heat and mass exchange equipment(2023) Bondar, Vladimir; Zaporozhets, Oleksandr; Sapiga, VictoriaIntroduction. The complexity of determining the contact surface of phases and the boundaries of the continuous structure of liquid jets complicates the calculation of phase-contact heat and mass exchange mixing apparatuses. Materials and methods. The condensation process of water steam from a steam-gas mixture on a cylindrical free-falling liquid jet is considered under counter-current movement of the steam phase within a range of flow parameters characteristic of the food industry. Results and discussion. An empirical dependence for determining the onset of jet structure destruction adequately describes the process of its structural changes and is characterized by the fact that an increase in the Reynolds number leads to an increase in the critical height of jet destruction: the jet becomes more resistant to the action of the steam flow. With an increase in the dynamic pressure of the steam flow, corresponding to an increase in the Weber number, which characterizes a sharp decrease in the dimensionless height of dispersion, the jet intensively disintegrated, was destroyed at the outflow point, and was carried away by the steam flow. An original system of dimensionless similarity numbers, based on the results of jet hydrodynamics analysis, allows for determining the temperature change along the jet's length, taking into account the geometric characteristics of mixing heat exchanger distribution devices, flow geometric dimensions, steam-liquid flow parameters, and the thermophysical properties of the media. Empirical dependencies of the heat exchange process, considering the critical height of the existence of the continuous jet structure, are recommended for use in the thermohydraulic calculations of direct phase-contact heat exchange equipment. Conclusion. The novelty of the results lies in the introduction of empirical dependencies for calculating heat exchange, considering the critical height of the existence of the continuous structure of the liquid jet.Документ Оптимізація процесу перегонки спиртової бражки(2022) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Форсюк, Андрій Васильович; Ободович, Олександр МиколайовичКритеріями оптимізації процесу перегонки спиртової бражки є якісний склад бражного дистиляту, концентрація етилового спирту в дистиляті і барді та питома витрата гріючої пари в бражній колоні. Вказані показники залежать від якісного складу бражки, кількості і типу тарілок, гідравлічного режиму їх роботи, температурного режиму процесу перегонки, способу обігріву колони, ступеню декарбонізації бражки та ефективності системи автоматизації для управління і контролю технологічних параметрів. Вагомим фактором оптимізації є збільшення тривалості контакту пари і бражки на тарілках колони задля досягнення стану фаз, близького до рівноважного. Авторами запропонована енергозберігаюча технологія перегонки бражки в режимі контрольованих циклів затримки і переливу її, розроблена конструкція бражної колони для реалізації інноваційного способу та апаратурно-технологічна схема включення її в роботу. У виробничих умовах встановлено оптимальні технологічні параметри і гідравлічні режими роботи експериментальної колони циклічної дії. Доведено, що інноваційний спосіб дозволяє збільшити тривалість контакту пари та бражки на кожній тарілці до 35—40 с і скоротити час переливу її з тарілки на тарілку до 1,5—1,7 с, завдяки чому концентрація етилового спирту в бражному дистиляті зросла на 33 % (до 60 % об.), пропускна здатність колони по рідині — на 17 % (від 15000 до 18000 дм3/год), а питома витрата гріючої пари на процес брагоперегонки зменшилась на 60 % (від 25 до 10 кг/дал в перерахунку на безводний спирт, введеного на тарілку живлення). Для досягнення вищевказаних показників в бражній колоні достатньо встановити 24 лускоподібні тарілки із змінним вільним перерізом, що дозволяє зменшити металоємність технологічного обладнання. Criteria for optimization of the distillation process of the distillated liquor are qualitative composition of the liquor distillate, concentration of ethyl alcohol in the distillate and bard and specific flow rate of heating steam in the distillation column. These characteristics depend on the quality composition of the mash, the number and type of plates, the hydraulic mode of their operation, the temperature mode of the distillation process, the method of heating the column, the degree of decarbonization of the mash and the effectiveness of automation of control and monitoring of technological parameters. An important optimization factor is to increase the contact time of steam and mash on the column plates in order to achieve a phase state close to equilibrium. The authors proposed an energy-saving technology for distillation of the mash in the mode of controlled cycles of its delay and overflow, developed a design of distillation column for the implementation of the innovative method and hardware-technological scheme of inclusion it to work. Under production conditions, the optimal technological parameters and hydraulic operating modes of the experimental column of cyclic action are established. It is proved that the innovative way allows to prolong time of contact of steam and mash on each plate to 35—40 s and to reduce time of its overflow from plate to plate to 1,5—1,7 s, due to this the concentration of ethyl alcohol in the distillate was increased by 33% (up to 60% vol.), the column capacity by 17% (from 15000 to 18000 dm3/h) and specific consumption of heating steam for distillation process was decreased by 60% (from 25 to 10 kg/dl in terms of anhydrous alcohol, introduced to the feed plate). In order to achieve the above-mentioned indicators, it is sufficient to install 24 flake plates with variable free cross-section, which allows reducing the metal-intensity of the technological equipment.Документ Спосіб масообміну між рідиною і парою в колонному апараті (Патент на корисну модель № 136560)(2019) Булій, Юрій Володимирович; Дмитрук, Аркадій Павлович; Дмитрук, Павло АркадійовичАвторами запропоновано спосіб масообміну між рідиною і парою в колонному апараті, що передбачає безперервну подачу гріючої пари у нижню частину апарата, а рідини у верхню його частину та періодичний перелив рідини з тарілки на тарілку переливними пристроями, основними складовими яких є рухомі елементи, що з’єднані з відповідними приводними механізмами. Згідно корисної моделі рідина переливається по тарілках послідовно, причому співвідношення площі перерізу отвору для переливу, що відкриває рухомий елемент, до площі перерізу тарілки становить (0,1-0,5):1, що забезпечує зменшення швидкості пари в отворах контактних елементів до 3,5-1 м/с, внаслідок чого рідина проливається через всі отвори. Після закривання рухомим елементом (елементами) переливного отвору (отворів) сумарна площа отворів для переливу рідини зменшується до значень, при яких швидкість пари в отворах контактних елементів миттєво зростає, стає більшою за критичну, і провал рідини через отвори контактних елементів припиняється. В цей період циклу тарілка стає непровальною і на її полотні відбувається контрольована затримка рідини для її контакту з парою. Для здійснення способу колонний апарат оснащується масообмінними провальними тарілками - ґратчастими, колосниковими, трубчастими, сітчастими (плоскими або хвилястими), лускоподібними та ін. Відсутність зливних пристроїв спрощує конструкцію тарілок і дозволяє збільшити площу контакту рідини і пари на 15-30 %. Технічний результат у використанні корисної моделі полягає у підвищенні ефективності масообміну між рідиною та парою на тарілках колонного апарата, зменшенні питомої витрати гріючої пари і збільшенні пропускної здатності апарата по рідині. The authors propose a method of mass exchange between liquid and steam in a column apparatus, which provides continuous supply of heating steam to the lower part of the apparatus, and the liquid to its upper part and the periodic overflow of liquid from the plate to the plate overflow devices, the main components of which are the movable elements, which are 'moving elements' are connected to the corresponding drive mechanisms. According to a useful model, the liquid is poured on the plates sequentially, and the ratio of the cross-sectional area of the overflow opening opening the moving element to the cross-sectional area of the plate is (0,1-0,5):1, which reduces the velocity of steam in the openings of the contact elements to 3,5-1 m/s, causing fluid to flow through all openings. After closing with the movable element (s) of the overflow opening (s), the total area of the openings for the overflow of the liquid decreases to values at which the steam velocity in the openings of the contact elements instantly increases, becomes greater than the critical one, and the failure of the liquid through the openings of the contact elements stops. During this period of the cycle the plate becomes faulty and on its canvas a controlled delay of the liquid for its contact with steam occurs. For the implementation of the method, the column apparatus is equipped with mass-exchange failure plates - lattice, griddle, tubular, mesh (flat or wavy), scaly, etc. The absence of drainage devices simplifies the design of the plates and allows to increase the contact area of the liquid and steam by 15-30 %. The technical result of using the utility model is to increase the efficiency of mass transfer between liquid and steam on the plates of the column apparatus, reduce the specific flow of heating steam and increase the capacity of the apparatus in the liquid.Документ Уравнение для определения упругости паров различных компонентов спиртовых смесей(1973) Малежик, Иван Федорович; Дикая, А. А.Найденные значения констант уравнения Антуана для основных компонентов, которые присутствуют в смесях спиртового производства. Получено уравнение для определения давления пары этилового спирта в зависимости от абсолютной температуры. The values of the constants Antoine equation for the main components of mixtures of alcohol production. An equation for determining the pressure of the pair of ethanol according to the absolute temperature.Документ Получение жиробульонной смеси при тепловой обработке кости(1984) Гончаров, Георгий ИвановичРазработан способ получения жиробелковой эмульсии путем обработки кости паром. Определены параметры тепловой обработки сырья для получения продукта с высоким выходом и лучшими органолептическими показателями. Worked out a process for producing an emulsion of protein and fat by steam treatment for bone. Worked out the parameters of the thermal treatment of feedstock to produce a product with a high mass of exit and better organoleptic.Документ Исследование провала жидкости на прямоточных контактных устройствах(1983) Прохоров, Александр Николаевич; Анистратенко, Владимир АлексеевичОднонаправленные чешуйчатые тарелки получили широкое распространение в спиртовой и гидролизной промышленностях. Рабочая часть тарелки состоит из выштампованных арочных прорезей, расположенных в шахматном порядке. Жидкость движется по контактному устройству от приемного до сливного карманов, откуда стекает по сливным трубам в приемный карман нижележащего контактного устройства. Unidirectional scaly plates are widely used in alcohol and hydrolysis industries. The working part of the plate is stamped arched slits arranged in a checkerboard pattern. Fluid moves the contact from the receiving device to drain the pockets from which flows down the drain pipe into the receiving pocket of the underlying coupling device.Документ Використання сучасних методів моделювання при розрахунку фазової рівноваги в системах етанол-вода-домішка(2010) Пупена, Олександр Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Луцька, Наталія МиколаївнаВ роботі розглядаються ефективні підходи розрахунку фазової рівноваги для ректифікаційних колон спиртової промисловості. Наведена послідовність побудови моделі фазової рівноваги, алгоритми розрахунку тиску і складу пари та коефіцієнтів фугітивності парової фази. Також наведений алгоритм розрахунку коефіцієнтів активності рідкої фази систем типу етанол-вода-домішка за модифікованим методом UNIFAC. We consider effective approaches to calculating the phase equilibrium for distillation columns alcohol industry. The above sequence model building phase equilibrium calculation algorithms pressure and composition steam and coefficients fuhityvnosti vapor phase. Also presented algorithm calculating activity coefficients of the liquid phase systems such as ethanol-water-additive method for modified UNIFAC.Документ Локальні рекуперативні зони в процесах концентрування матеріальних потоків(2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Якимчук, Микола Володимирович; Піддубний, Володимир АнтоновичВ математичній формі встановлено співвідношення термодинамічних параметрів пари, які відображують можливість і доцільність створення ло¬кальних замкнутих зон енергокористування.Документ Research of hydrodynamics in the vacuum apparatus crystallization massecuite with a view to intensifying(2012) Babko, Evhen; Litovchenko, Igor; Veresotskiy, YuriyComputer simulation of motion of the massecuite in vacuum-tube device with additional steam injection allowed us to obtain quantitative and qualitative data on the process of heat transfer. On the basis of studies of the process of heat transfer and hydrodynamics in a vacuum apparatus proposed upgrading unit batch.Комп'ютерне моделювання руху утфелю в трубці вакуум-апарата при додатковому вдуванні пари дозволило отримати якісні та кількісні дані про процес теплообміну.На підставі проведених досліджень процесу теплообміну і гідродинаміки у вакуум-апаратах запропонована модернізація апарату періодичної дії.Документ Особливості впливу введеної ззовні водяної пари на процес уварювання цукрових утфелів(2003) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Мирончук, Валерій ГригоровичСтворено математичну модель для визначення оптимальної кількості введеної ззовні водяної пари для інтенсифікації процесу уварювання в утфельних вакуум-апаратах. A mathematical model to determine the optimal amount of steam injected from the outside to intensify the process of boiling in utfelnih vacuum apparatus.