Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні хімічні дезінфектанти та антисептики. Частина ІІ
    (2021) Брицун, Василь Миколайович; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Попова, Інна Вадимівна; Сімуров, Олексій Володимирович
    Здійснено класифікацію ДЗ і АЗ за хімічною структурою. Наведено їх спектри активності, напрями, форми й умови застосування, описано токсичність і вплив на екологію.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні хімічні дезінфектанти та антисептики. Частина І
    (2021) Брицун, Василь Миколайович; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Сімуров, Олексій Володимирович; Попова, Інна Вадимівна
    В огляді узагальнено та систематизовано інформацію про властивості сучасних хімічних ДЗ і АЗ – алкілувальних реактантів, альдегідів, амідів, амідинів та бісгуанідинів, барвників, галогенактивних реагентів, галогенів та їх комплексів, похідних 2-нітрофурану. Здійснено класифікацію ДЗ і АЗ за хімічною структурою, наведено спектри їхньої активності, напрями і форми застосування, описано токсичність і вплив на екологію.
  • Ескіз
    Документ
    Віруси у продуктах харчування
    (2014) Скроцька, Оксана Ігорівна; Волошина, Ірина Миколаївна; Кістенюк, Т. С.
    Розглянуто шляхи потрапляння вірусів до харчових продуктів та методи їх виявлення. Показано, що віруси стійкі до несприятливих умов навколишнього середовища та можуть упродовж декількох місяців зберігатися у харчових продуктах та довкіллі. Наведено дані щодо виявлення у продуктах харчування ентеровірусів, поліовірусів, ротавірусів, вірусу холери свиней (HCV), вірусу африканської свинячої лихоманки (ASFV), вірусу ящура і ЕСНО-вірусу. The paths of viruses’ incorporation into the food have been reviewed. The methods of identification of viruses in the food by applying the sensitive cells and polymerase chain reaction technique have been provided. The benefits and disadvantages of the mentioned methods were outlined. The following human viruses were identified in the food: enterovirus, poliovirus, rotavirus, Coxsackie B5 virus, hog cholera virus (HCV), African swine fever virus (ASFV), FMD virus and ECHO-virus. The statistics data regarding frequency of viruses isolation form the food has been provided for Ukraine. It has been demonstrated that the viruses are resistant to adverse environmental conditions and can stay active for several months in food and environment. The following methods of viruses’ inactivation in the food were characterized: pH lowering, cooling and freezing, heating and UV exposure.
  • Ескіз
    Документ
    Пищевые продукты, как источник вирусных инфекций
    (2014) Волошина, Ирина Николаевна; Скроцкая, Оксана Игоревна
    Рассмотрены основные пути передачи вирусов, которые способны проникать в организм человека через инфицированные пищевые продукты. Показано, что вирусы устойчивые к неблагоприятным условиям окружающей среды и могут в течение нескольких месяцев храниться в пищевых продуктах и окружающей среде // The main routes of transmission of viruses that can enter the body through infected food were considered. It has been shown that viruses are resistant to adverse environmental conditions and may be stored for several months in food and environment.